Kína: kilép az élvonalból a korábbi bronzérmes klub

Vágólapra másolva!
2020.05.11. 21:29
Az elmúlt fél évben több mint tíz profi futballklub ment csődbe Kínában, de a Tiencsin Tienhaj az első, amely kilép az élvonalból – közölte hétfőn az állami média.

A Szuper Ligának február 22-én kellett volna kezdődnie, de a koronavírus-járvány miatt várhatóan június végén rajtol. A visszalépett csapatot a Sencsen FC váltja fel, amelynek vezetőedzője az olasz Roberto Donadoni.

A korábban Tiencsin Csüancsiennek nevezett csapat 2017-ben – a játékosként világbajnok – Fabio Cannavaro irányításával harmadik lett a bajnokságban, így részt vehetett az ázsiai Bajnokok Ligájában. Játékosai között volt többek között Alexandre Pato, Axel Witsel és Anthony Modeste is, sőt sokáig Diego Costa átigazolását is tervezgették. A Csüancsien cégcsoport alapítóját azonban tavaly januárban letartóztatták, s a klub működtetését a helyi sportirányítás vette át.

A szurkolók kedvenc csapatuk megmenekülésében reménykedtek, amikor a Vantone ingatlan-befektetési társaság tárgyalásokat folytatott a klub átvételéről, ám a megbeszélések márciusban eredménytelenül zárultak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik