Kína: Ennyi pénz a Real Madridnál sincs – Gervinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.24. 18:48
A kínai labdarúgó-bajnokságban játszó Gervinho a L’Équipe-nek adott interjújában beszélt a fizetéséről és a megszerezhető prémiumokról.

Az elefántcsontparti csatár L’Équipe-nek adott interjújából kiderült, amit eddig is gondolhattunk – nem kell szűkölködnie a Hopej China Fortune-nál. Az évi tízmillió eurós (3.2 milliárd forint) nettó fizetés mellé elképesztő prémiumokkal gazdagodhat.

„Meccsenként 60 000 eurót kapok, gólonként pedig 150 000 euró jár – kezdte a matekot Gervinho. – Ekkora pénzek Európában egy csapatnál sincsenek, még a Real Madridnál sem."

A klub olyan játékosokat csábított el Európából, mint Ezequiel Lavezzi, Gaël Kakuta vagy Stéphane Mbia, Gervinho viszont tudja, hogy nagynevű társaival kiváltságos helyzetben vannak.

„Tudjuk, hogy a kínai játékosok nem keresnek olyan sokat, mint mi, ezért a prémiumokat megosztjuk velük. Nagyon jó szellemiségű a csapat" – mondta Gervinho, akinek már csak ezért is megéri a csapattársának lenni.

Gervinho 2009 és 2011 között a Lille-ben keltette fel az európai topcsapatok figyelmét. Ezt követően az angol élvonalban szereplő Arsenalhoz szerződött, ahol nem igazán tudta beteljesíteni a hozzá fűzött reményeket, így 2013-ban az AS Romához igazolt. Két és félévnyi római játékot követően úgy döntött, hogy követi a divatot, és idén januárban Kínába szerződött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik