Kép: különleges mezben lép pályára a Nantes Sala emlékére

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 15:16
null
Egy meccs erejéig lecseréli sárga-zöld mezért a Nantes (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli FC Nantes Emiliano Salára emlékezik a hétvégi meccsen: a szerencsétlenül járt támadó emlékére az argentin válogatottéra hajazó mezben lépnek pályára a játékosok. 

„Nagy küzdő és nagylelkű ember voltál, álmodoztál az égszínkék-fehérek (spanyolul albiceleste, az argentin válogatottra utalnak ezzel – a szerző) mezéről, amit meg is érdemeltél. Az ennek a meznek az eladásából származó összes bevételt Emiliano két argentin nevelőklubjának adjuk” – írta a Twitteren az FC Nantes. Sala sosem léphetett pályára az argentin nemzeti csapatban.

Emiliano Sala éppen egy évvel ezelőtt Nantes-ból utazott új csapatához Cardiffba, amikor az őt szállító repülőgép eltűnt a radarképernyőkről. Ma már tudjuk, hogy a repülőgép a tengerbe zuhant, a 28 éves csatár holttestét február elején találták meg.


FC Nantes on Twitter

Combattant et généreux, tu rêvais et méritais le maillot de l'Albiceleste. L'intégralité des bénéfices liés aux ventes de ce maillot sera allouée aux deux clubs formateurs argentins d'Emiliano. https://t.co/J9oVerGK5p



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik