Kép: ismét Bob Marley inspirálta az ír csapat új mezét

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 15:09
null
Bob Marley Írországban nemcsak koncertet adott, hanem pályára is lépett előtte (Fotó: <a href="https://bohemianfc.com/?page_id=17640" target="_blank">bohemianfc.com</a>)
Az ír élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier Division) szereplő Bohemian FC bemutatta a csapat új idegenbeli mezét, melyben a 2022-es kiírásban fog játszani. Az új felsőt nem más, mint minden idők legismertebb reggae zenésze, Bob Marley inspirálta – írja a klub hivatalos honlapja.

 

A százszázalékban szurkolói tulajdonban lévő, Írország legrégebben alapított futballklubja, a Bohemian FC ezzel a mezzel tiszteleg Bob Marley emléke előtt, aki az utolsó szabadtéri koncertjét a csapat stadionjában, a Dalymount Parkban adta 1980. július 6-án.

A klub hangsúlyozza, hogy a mezeladásokból származó bevételek tíz százalékát jótékony célokra fordítja. Emlékeztetnek arra, hogy amikor Bob Marley fellépett náluk, akkor a zenész aggódott a magas jegyárak miatt, nem akarta, hogy drágák legyenek, ezért végül olcsóbbá tették őket.


„Mindenki tudja, hogy imádta a futballt, és csodálatos az, hogy a koncertje előtt pályára lépett a híres pályánkon, ugyanazon a gyepen, mint például a világ legjobb játékosai közé tartozó Pelé, Best vagy Zidane” – jelentette ki David Lambert, a klub operatív igazgatója.

Bob Marley a pályán (Fotó: bohemianfc.com)
Bob Marley a pályán (Fotó: bohemianfc.com)

 

Az eredeti koncertjegy képe is fellelhető az új mezen.


Az 1981-ben fiatalon, 36 évesen elhunyt Bob Marley a labdarúgás megszállottja volt; úgy tartotta, hogy „a futball maga a szabadság”.

A Bohemian idegenbeli mezén egyébként nem először van rajta Bob Marley arcképe, hiszen a 2019-es felsőn is ő szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik