Kép: ezen még Stallone is kiakadt! – döbbenetes „jegyek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 12:18
Elképesztő ötlettel állt elő az argentin labdarúgó-bajnokságban szereplő Tigre vezetősége. A szurkolók a jövőben csak egy speciális „jeggyel” tudnának mérkőzésre menni.

A módszer úgy működne, hogy annak a drukkernek, aki kiváltja a „Passion ticket” (szenvedélyjegy) nevű meccsbelépőt, mikrochipet ültetnének a bőre alá, és amikor a karját egy szkenner alá teszi, az ellenőrzi a személyes adatokat, illetve hogy kifizette-e a jegy árát, s ha igen, akkor a kapu beengedi.

Az új eljárást a klub főtitkára mutatta be az újságíróknak. Ezequiel Rocino elmondta, hogy ezzel nem a szurkolóknak akarnak rosszat, csupán gyorsítani akarják a stadionba való bejutást. A chipben nincsen GPS, csak a személyes adatokat tartalmazza.„Passion ticket” (szenvedélyjegy) nevű meccsbelépőt, mikrochipet ültetnének a bőre alá, és amikor a karját egy szkenner alá teszi, az ellenőrzi a személyes adatokat, illetve hogy kifizette-e a jegy árát, s ha igen, akkor a kapu beengedi.

Az új eljárást a klub főtitkára mutatta be az újságíróknak. Ezequiel Rocino elmondta, hogy ezzel nem a szurkolóknak akarnak rosszat, csupán gyorsítani akarják a stadionba való bejutást. A chipben nincsen GPS, csak a személyes adatokat tartalmazza.

„A pusztító” című amerikai akciófilmben a Sylvester Stallone által alakított John Spartan is kiakadt egy hasonló megoldásra. Hogyan reagálnak majd a szurkolók?

A Tigrénél attól nem félnek, hogy emiatt kevesebben lesznek a mérkőzéseiken. Mint mondják, akin tetoválás van, az ezt is bevállalja majd. A klubvezetőség abban bízik, hogy ez a módszer majd megállítja a klubkártyával történő visszaéléseket.



A HÍRES JELENET „A PUSZTÍTÓ” CÍMŰ FILMBŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik