Jupp Heynckes utolsó(?) bajnoki meccse következik

Vágólapra másolva!
2013.05.18. 14:08
null
Könnyen lehet, hogy pályafutása utolsó bajnoki meccsére készül Jupp Heynckes (Fotó: Action Images, archív)
Három európai topligában is befejeződnek a küzdelmek a hétvégén. A német Bundesliga záró (34.) fordulójának valamennyi párharcát ma rendezik, az angol Premier League-ben ellenben vasárnap kerül sor a 38. kör mind a tíz mérkőzésére. Az olasz Serie A-ban úgy néz ki az utolsó (38.) forduló menetrendje, hogy egy meccset (Sampdoria–Juventus) játszanak szombaton, a többi találkozó pedig a hét utolsó napjára marad. A spanyol Primera División 2012–2013-as kiírásából – a mostanival együtt – még három kör van hátra, az aktuális, 36. forduló hétfő éjszaka fejeződik be. Íme, a szombati program!

 

NÉMETORSZÁG

Vajon veretlenül hozza le a tavaszi szezont a Bayern, és meglesz neki a 100. gólja a Bundesliga 2012–2013-as kiírásában? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a német első osztályú bajnokság mai befejező fordulójában. A müncheniek Mönchengladbachban vendégszerepelnek, ahol hatszor kellene ünnepelniük a jubileumhoz. Jupp Heynckes bajor sikeredző számára különlegesnek ígérkezik a mérkőzés, a derék tréner ugyanis Mönchengladbach szülötte és a Borussia játékoslegendája, aki később szakvezetőként is szolgálta a fekete-fehér-zöldeket. Ráadásul az idény végén nemcsak a Bayern kispadjától, hanem minden bizonnyal az edzői hivatástól is búcsúzik.

A forduló meccsén az ötödik Freiburg az egy ponttal és egy hellyel előtte álló Schalkét fogadja. Ha nyer az SC, övé a BL-selejtezővel együtt járó negyedik pozíció. Ki gondolta volna a szezon előtt, hogy a hosszú távon az első és másodosztály között ingázó freiburgiak tényezővé válhatnak a Bundesligában?!

Az egyesztendőnyi „vendégszereplés" után a második vonalba visszatérő, sereghajtó Fürth a három pont begyűjtése esetén magával ránthatja az Augsburgot, ehhez persze kellene az utolsó előtti Hoffenheim ultrabravúrja is Dortmundban. Ha nem borul a papírforma a Signal Iduna Parkban, az Augsburg a legrosszabb esetben is marad osztályozós.

A súlyos vállsérüléséből felépülő Stieber Zoltán három és fél hónap után újfent ott van a fürthiek mérkőzéskeretében, amit a saját Facebook-oldalán jelentett be pénteken:

„Nagyon örülök, hogy holnap újra a keretben leszek. Hosszú és nehéz időszakon vagyok túl, lehet, hogy holnap pályára is lépek? Az lenne a hab a tortán!"

A kiesés elleni harc kapcsán nem beszéltünk még a tavasz legrosszabb csapatáról, az idény második felében mindössze kilenc pontot összekaparó Düsseldorfról, amely nagyon könnyen osztályozóra kényszerülhet (és akár kieshet!). Nos, az augsburgiakhoz hasonlóan 30 pontot számláló, tizenötödik helyezett Fortuna Huszti Szabolcs együtteséhez, a Hannoverhez látogat, ami aligha lesz élménytúra. Huszti lábadozik, nincs a 96-osok keretében.

Ami a forduló magyar érdekeltségű párharcát illeti: a Stuttgart, Hajnal Tamás alakulata a Mainzot, Szalai Ádám együttesét fogadja. A támadó továbbra sincs bevethető állapotban, a hónap elején súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedő középpályás ellenben leülhet a svábok kispadjára a kicker.de ma délelőtti jelentése szerint.

SPANYOLORSZÁG

Három mérkőzés szerepel a szombati Primera División-kínálatban, s bár a sztárklubok közül egyik sem lép pályára (a kupadöntős Atlético és Real Madrid már korában lejátszotta a mérkőzését, a Barcelona pedig vasárnap meccsel), aligha lesz hiány izgalomban. Az egyformán a BL-selejtezőt érő negyedik helyre hajtó Real Sociedad és Valencia is ma játszik, előbbi a Sevilla vendége lesz, utóbbi a Getafénél vizitál. Mivel mindkét házigazdának van még esélye odaérni az utolsó Európa-ligás helyre (a tabellán ez a 7.), várhatóan nem adják olcsón a bőrüket.

Granada–Osasuna. A hazai gárda a 16., a vendégek a 15. helyen állnak, mindkettőnek 36 pontja van, következésképp mindketten négy ponttal előzik meg a már kieső helyen tanyázó Deportivót. Amelyikük nyer, hatalmas lépést tesz a bennmaradás felé, de az is megeshet, hogy a győzelem máris az első osztályú tagság meghosszabbítását jelenti. Vasárnap estig, a La Coruna-iak pályára lépéséig ez is kiderül.

OLASZORSZÁG

A nap egyetlen találkozóján a már biztosan bennmaradó Sampdoria a már bajnok Juventust fogadja. A presztízsen túl az lehet a tét a felek számára, hogy túlszárnyalják őszi teljesítményüket. A Juve 44 ponttal végzett az élen az őszi idényben, ehhez 43-at tett még hozzá a tavasszal, tehát ha nyer Genovában, megvan a „rekord". A Samp 20 egységgel fordult, s eggyel kevesebbet gyűjtött eddig az évad második felében – a győzelem ugyanazt jelentheti számára, mint a torinóiaknak.

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
18.00: Getafe–Valencia
20.00: Granada–Osasuna
22.00: Sevilla–Real Sociedad (Tv: Sport2)

OLASZ SERIE A
20.45: Sampdoria–Juventus

NÉMET BUNDESLIGA
15.30: Borussia Dortmund–Hoffenheim (Tv: Eurosport2)
15.30: VfB Stuttgart–Mainz
15.30: Hannover–Fortuna Düsseldorf
15.30: Augsburg–Greuther Fürth
15.30: Nürnberg–Werder Bremen
15.30: Mönchengladbach–Bayern München
15.30: Freiburg–Schalke
15.30: Hamburg–Bayer Leverkusen
15.30: Eintracht Frankfurt–Wolfsburg

FRANCIA LIGUE 1

21.00: Troyes–Bordeaux
21.00: Montpellier–Lille
21.00: Evian–Valenciennes
21.00: Sochaux–Toulouse
21.00: Nice–Lyon
21.00: Nancy–Bastia
21.00: Saint-Étienne–Marseille
21.00: Paris SG–Brest (Tv: SportKlub)
21.00: Rennes–Ajaccio
21.00: Reims–Lorient

SKÓT PREMIER LEAGUE
16.00: Kilmarnock–St. Mirren
16.00: Hibernian–Dundee FC
16.00: Aberdeen–Hearts

LENGYEL EKSTRAKLASA
13.30: Legia Warszawa–Lech Poznan
15.45: Podbeskidzie–Piast Gliwice
18.00: Górnik Zabrze–Polonia Warszawa

OSZTRÁK BUNDESLIGA
16.00: Wolfsberg–Admira
18.30: Salzburg–Innsbruck
18.30: Austria Wien–Wiener Neustadt
18.30: Mattersburg–Rapid Wien

FEHÉROROSZ PREMJER-LIGA
17.00: Dnyepr Mogiljev–Dinamo Breszt
17.00: Naftan Novopolock–FK Minszk

BELGIUM, RÁJÁTSZÁS AZ EL-ÉRT
20.00: Gent–OH Leuven

OROSZ PREMJER-LIGA
11.30: CSZKA Moszkva–Kubany Krasznodar (Tv: SportKlub)
15.00: Mordovija Szaranszk–Tyerek Groznij
17.30: FK Krasznodar–Szpartak Moszkva

Tabellák itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik