Játékossors: salzburgi edzője elárulta, melyik klub passzolna Haalandhoz

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 11:39
null
Jesse Marsch és Erling Haaland (jobbra) az Anfielden (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig-ben biztosan megtalálná a helyét Erling Haaland – véli a német klub testvércsapatát, a Red Bull Salzburgot irányító Jesse Marsch.

 

A 19 éves norvég csatárt, Erling Haalandot már vagy egy tucat európai élcsapattal kapcsolatba hozták különböző újságcikkekben. Legutóbb például arról lehetett olvasni, a labdarúgó szerződésében szereplő egyik záradékot kihasználva a Borussia Dortmund csaphat le rá, potom 20 millió euróért.

Szintén jó ideje emlegetik Haaland kérői között a Salzburggal egy cégcsoporthoz köthető RB Leipziget. Jesse Marsch, aki az előző idényben épp a Lipcse pályaedzője volt, mielőtt kinevezték volna az osztrák bajnokság címvédőjéhez, elárulta: ha tanácsot kellene adnia, azt mondaná játékosának, menjen a Bundesliga-csapathoz.

„Szigorúan elméleti síkon maradva: a Leipzig és Erling remekül passzolnának egymáshoz. Fantasztikus szakemberek, és ami legalább ilyen fontos, fantasztikus emberek dolgoznak a klubnál. Mindannyian nagy hangsúlyt fektetnek a játékosok egyéni fejlesztésére, nevelésére. Törődnek a futballistáikkal és igazán profi a hozzáállásuk. Nagyon magas szinten dolgoznak Lipcsében” – dicsérte korábbi klubját Marsch az Omnisportnak adott interjúban.

„Számomra a Leipzig egy nagyszerű klub, amelyiknél bármilyen játékos megtalálhatja a számításait. Különösen egy tehetséges fiatal” – tette hozzá a 46 esztendős amerikai.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy Haalandot a Manchester United, a Barcelona és a Juventus is nagy erőkkel csábítja. Sőt, az Atlético Madrid által tervezett 100 millió eurós ajánlat híre is bejárta már a spanyol sajtót.

Ha ilyen kérők mellett is a Leipziget választaná, a norvég csatár lehet a 17. futballista, aki a Red Bull-csoport ezen két együttese között vált, olyan elődök után, mint Dayot Upamecano, Amadou Haidara, Naby Keita vagy Gulácsi Péter.

Haaland 20 tétmérkőzésen 27 gólnál és hét gólpassznál jár a 2019–2020-as évadban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik