Játékossors: Raúl visszatér, New Yorkban folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.10.30. 14:45
null
Raúl New Yorkban! (Fotó: nycosmos.com)
Az észak-amerikai másodosztályú profi labdarúgó-bajnokságban (NASL) szereplő New York Cosmos hivatalos közleményben tudatta, hogy szerződtette a Real Madrid élő legendáját, Raúlt.

A pályafutása során a Real Madrid mellett a Schalkéban, majd az al-Szaddban is megforduló spanyol klasszis a klub tájékoztatása szerint több évre írt alá a New York-i együtteshez, amely bár tavaly megnyerte az NASL-t, a tengerentúli második vonalból nem juthatott fel a szabályok szerint.

A 37 esztendős csatár csütörtök délután vesz részt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bemutatják. A szerződése részleteit a klub nem kívánta nyilvánosságra hozni, azt azonban közölték, hogy a spanyol a profi futball mellett a csapat jövőre induló utánpótlás-akadémiáját is irányítja majd.

„A futballvilágban mindenki ismeri a Cosmost, és tudja, milyen hatalmas klubról van szó. Megtiszteltetés, hogy a legendákat követhetem, és egy olyan együttesnél futballozhatok, amely segített meghonosítani a labdarúgást az Egyesült Államokban" – mondta Raúl a bejelentés után.

„Izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékossal tudtuk megerősíteni a keretet. Raúl igazi világklasszis, aki a tudása mellett olyan szenvedélyt és rutint hoz a klubhoz, amelyről korábban álmodozni sem mertünk" – mondta Giovanni Savarese, a Cosmos vezetőedzője.

A 102-szeres válogatott spanyol klasszis legutóbb a katari al-Szaddban futballozott, míg tétmeccsen legutóbb május 14-én, az iráni Fulad FC ellen lépett pályára az ázsiai Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik