Horvátország: magyar többségi tulajdonosa lesz az Osijeknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.05. 11:12
A horvát NK Osijek a hivatalos klubhonlapján jelentette be a hírt, miszerint a Mészáros és Mészáros magyar vállalat többségi tulajdonrészt készül vásárolni az anyagi nehézségekkel küzdő egyletben. Így megerősítést nyert az a horvátországi információk után közölt vasárnapi hírünk, hogy az egyébként csődhelyzetben lévő klubra egyetlen vételi ajánlat érkezett be a megadott december végi időpontig, ezt pedig a Mészáros és Mészáros Kft. tette. A vállalat alapítója, Mészáros Lőrinc – a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, egyben a település polgármestere – már letétbe helyezett kétmillió eurót.

Következő lépésként a többségi tulajdonos eszéki város illetékesei január közepén tanácskoznak az eladásról. Damir Kramaric, a városi tanács különleges bizottságának elnöke a magyar vevő eltökéltségét és szándékának komolyságát látva biztos abban: a tulajdonosjelöltek megkapják tőlük a támogatást ahhoz, hogy elképzeléseiket megvalósítva a klubot ismét működőképessé tegyék. Ez a tervek szerint éves szinten 12–14 millió kunás (kb. 1.5–1.6 millió euró) beruházást igényel.

A város egymillió kuna nagyságrendben ezt követően is támogatni kívánja a klub működését, meghatározott feltételek (létesítményhasználat, felújítás, utánpótlás) mellett. Az új tulajdonosnak a múltból örökölt kötelezettségeket is rendeznie kell; a tervek szerint február végéig kifizetik az eddig felhalmozott tartozásokat, illetve tárgyalnak azok ütemezéséről a hitelezőkkel.

A gol.dnevnik.hr információja szerint az Osijek adóssága jelenleg hétmillió kuna (kb. 800 ezer euró), és további 17 millió kuna (kb. 1.95 millió euró) kifizetése válik esedékessé 2017-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik