Horvátország: egymilliárd forintnyi visszavétel a kirakatcsapatnál

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 20:08
null
A szlovén Ekipa közölte, hogy a horvát miként is épülhet vissza a labdarúgók fizetése a vírusügyi helyzet előttire (Fotó: AFP)
Horvát források alapján a szlovén Ekipa sportnapilap is közölte, hogy a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokságban miként is épülhet vissza a labdarúgók fizetése a vírusügyi helyzet előttire.

 

Az adatok alapján a Dinamo Zagreb a „takarékra vett” időszakot 18 200 000 kuna (több, mint 800 millió forint) megspórolásával hidalná át, mégpedig úgy, hogy április elsejétől szeptember végéig a labdarúgók bérének 33 százalékát folyósítaná, az október és december közötti időszakban már az eredeti pénzük kétharmadát kapnák az első keret tagjai, s az új esztendőben ismét az eredeti juttatásaikhoz férhetnének hozzá a sportolók.

A HNK Rijekánál is a harmadolást választották, így a fiumei egyesület mintegy 4 millió kunát spórolna meg, tehát halasztaná el annak azonnali, pontosabban esedékes kifizetését.

A Hajduk Splitnél a 40+40+20 százalékos számítást alkalmazzák, az NK Osijeknél az 50+25+25 fokozatban térnének vissza a szerződésekben kialkudott pénzekhez. A Lokomotiva Zagrebnél 20 ezer kunás havi fizetés esetén a futballistáiktól nem vontak le, afelett viszont 10, 20 vagy éppen 30 százalékos a csökkentés a pandémia végéig, míg például a kaproncai Slaven Belupónál 20 százalékos egységesen a levonás.

A horvátoknál az első osztályú bajnokság – csakúgy, mint a szlovénoknál – június 5-én folytatódna, a Dinamo 65 pontjával áll a tabella élén, a Rijeka (47), a Lokomotiva (46), valamint a Hajduk (45) előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik