Horvátország: a Dinamo elnöke ezúttal túl messzire ment

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 10:30
Előállították Zdravko Mamicot, a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Zagreb elnökét, amiért a Soundset rádiónak adott nyilatkozatában sértegette Zeljko Jovanovic oktatási és sportminisztert.

„Jovanovic utál mindent, ami horváttal kezdődik, legyen az oktatás, olimpiai bizottság, labdarúgó-szövetség, Dinamo labdarúgóklub... A szeméből vér ömlik, s amikor elneveti magát, csak fogakat lehet látni, amelyek készen állnak a pusztításra… Képzeljenek el egy szerb embert, aki soha életében nem dolgozott sem az oktatásban, sem a sportban, s ő a minisztere ennek a fontos területnek. S egy ilyet odaadni egy embernek, akinek semmilyen tapasztalata nincs, de van horvátutálata” – mondta Zdravko Mamic, akit eme szavaiért a vajma.info cikke szerint három év börtönbüntetésre is ítélhetnek.Zdravko Mamic, akit eme szavaiért a vajma.info cikke szerint három év börtönbüntetésre is ítélhetnek.

Mamic kirohanását Zoran Milanovic horvát miniszterlnök is elítélte, a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) pedig fegyelmi eljárást indított a Dinamo Zagreb elnöke ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik