Horvát legenda ül le a Crvena zvezda kispadjára

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.12.09. 22:06
null
Prosinecki Cz-sállal érkezett a bemutatkozó sajtótájékoztatóra (Fotó: Reuters)
A szerdai sajtóértesüléseknek megfelelően csütörtökön a volt jugoszláv és horvát válogatott Robert Prosineckit nevezték ki a szerb Crvena zvezda labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A 41 éves korábbi középpályás még egyetlen csapatot sem irányított, de az elmúlt négy esztendőben másodedző volt a horvát válogatottnál.

Prosinecki 117 mérkőzésen lépett pályára a Crvena zvezda színeiben 1987 és 1991 között, s három bajnoki címet, egy Jugoszláv Kupát és utolsó évében Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert a belgrádi gárdával. Később többek között a Real Madridnál, az FC Barcelonánál, a Standard Liege-nél és a Portsmouth-nál légióskodott, majd a horvát Dinamo Zagrebbel is három bajnoki és egy kupaaranyat szerzett.

Prosinecki az első horvát szakember, aki Jugoszlávia széthullása óta szerb csapatot irányíthat, és az 1953–1954-es idény óta a Zvezda első horvát vezetőedzője.

„Hatalmas kihívás ez, az első feladatom, hogy eltüntessük a Partizan előnyét, és valahogy kicsavarjuk a kezükből a bajnoki címet. Hogy a szurkolók mit szólnak a kinevezésemhez? A támogatásuk attól függ, milyen eredményeket érek el a csapattal. Remélem, ugyanolyan sikeres leszek a Crvena zvezdával, mint játékosként. Attraktív támadófutballt szeretnék játszatni a csapattal, sok labdatartással, irányítani akarjuk a meccseket" – mondta a sajtótájékoztatóra a klub piros-fehér sáljával érkező fiatal tréner.

PROSINECKI A ZVEZDÁBAN JÁTÉKOSKÉNT

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik