Horvát bajnokság: zárt kapuk mögött játszik a BL-ért az Eszék

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 09:15
null
Szombat este BL-be jutást ünnepelnének az eszéki játékosok (Fotó: NK Osijek)
Biztossá vált: nem mehetnek be szurkolók a szombat esti NK Osijek–Lokomotiva Zagreb bajnoki rangadóra, amelyen eldől, hogy indulhat-e az eszéki csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Bátran kijelenthető, a 2019–2020-as idény legfontosabb mérkőzésére készül a Kleinheisler Lászlót is alkalmazó NK Osijek szombat este. A horvát bajnokság második helyén álló eszéki együttes az utolsó fordulóban a harmadik Lokomotiva Zagrebet fogadja, és ha nyer, megtartja helyezését, amivel kivívja az indulási jogot a Bajnokok Ligája következő kiírásának selejtezőjében. Ha vereséget szenved, a vendégek mondhatják el magukról ugyanezt. Döntetlen esetén a szombaton az osztályozóra kényszerülő Istra 1961-et fogadó, a tabellán jelenleg 4. Rijeka lehet a befutó, ha nyer. A 29-szeres magyar válogatott középpályás játékára információnk szerint nincs esély, továbbra is gyulladással küzd a jobb bokájában, így kihagyja a mérkőzést.

További nehézséget jelenthet az eszékieknek, hogy a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) a koronavírus-járványra tekintettel, egészségvédelmi szempontok figyelembevételével elrendelte minden találkozó zárt kapus megrendezését, így hiába játszhat hazai pályán az Osijek, szurkolói támogatását a helyszínen nem élvezheti. A döntés miatt természetesen nem mindenki bánkódik, a vendégeknek kifejezett könnyebbséget jelent.

„Egyáltalán nem bánjuk, hogy zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzést –osztotta meg gondolatait Goran Tomic,  a zágrábiak vezetőedzője a klub honlapján. – Az Osijek szurkolói mindig lelkesek, űzik-hajtják a csapatukat, nagy a szerepük a jó eredményekben. Csak előnyünk származik abból, hogy ezúttal nem lesznek jelen. Kiemelkedően fontos összecsapás vár ránk, s készen állunk a kihívásra. Szeretnénk klubtörténelmet írni, ezért félelmet nem ismerve, győzelmi szándékkal lépünk pályára.”

Az ezüstcsatában a vendégek számíthatnak Myrto Uzunira is. A 25 éves albán válogatott középpályás egy héttel ezelőtt írta alá szerződését a Ferencvároshoz, a két klub azonban megállapodott abban, hogy a jelenlegi idényből hátralévő mérkőzéseken – a Lokomotiva a Horvát Kupa döntőjében is érdekelt, augusztus 1-jén a Rijeka lesz az ellenfele – még a zágrábiak rendelkezésére állhat.

Az eszékiek győzelmi reményeit táplálhatja ugyanakkor az egymás elleni párharcok eredménye. A tavaly decemberi hazai mérkőzésen – többek között Kleinheisler László góljával – 4–0-s győzelmet arattak, a legutóbbi összecsapáson, június elején pedig idegenben nyertek 1–0-ra. A bajnokság koronavírus-járvány utáni újrakezdésétől datálva is remek teljesítményt nyújt az együttes: egyetlen vereséget szenvedett el, miközben kétszer döntetlenre végzett és hat mérkőzést nyert meg. 

HORVÁT 1. HNL
36. FORDULÓ
Szombat, 21.05:
NK Osijek (Eszék)–Lokomotiva Zagreb – élőben az NSO-n!

Az élcsoport:   1. Dinamo Zagreb 80 pont – már bajnok, 2. NK Osijek 62 (46–27, 35 mérk.), 3. Lokomotiva Zagreb 62 (55–37, 35), 4. Rijeka 61 (35)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik