Hollandia: visszatért a korábbi kapitány, de nem ül le a kispadra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.16. 19:20
A korábbi holland szövetségi kapitány, Dick Advocaat szaktanácsadóként segíti a Feyenoord labdarúgócsapatát.

A klub keddi bejelentése szerint a tapasztalt edző szakmai tanácsaira azért van szükség, mert a rotterdami együttes rossz formában van, egymást követő hét bajnoki mérkőzését elveszítette. A Feyenoord december közepén még csak két ponttal volt lemaradva a listavezető Ajaxtól, azóta azonban egyetlen pontot sem szerzett, így a hatodik helyre csúszott vissza, hátránya pedig húsz pont az éllovas PSV-vel szemben.

A 68 éves Advocaat az előző idényben megmentette a kieséstől az angol élvonalbeli Sunderlandet, október elején mégis távoznia kellett. Új megállapodása értelmében a szezon végéig segíti Giovanni van Bronckhorst vezetőedző munkáját.

„Advocaat tanácsadóként a háttérben végzi majd feladatát. Megfigyeli az edzéseket és a mérkőzéseket, illetve megbeszéléseket tart, de nem ül le a kispadra" – áll a klub közleményében.

A szakember elmondta, elsősorban azért vállalta a felkérést, mert jó kapcsolatot ápol Van Bronckhorsttal, aki korábban a skót Rangers csapatában és a holland válogatottban is játékosa volt. Advocaat többek között a PSV, a Mönchengladbach és a Zenit együttesét, valamint az Arab Emírségek, Dél-Korea, Belgium, Oroszország és Szerbia válogatottját irányította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik