Hollandia: rutinos kapitányt kap a válogatott – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 14:25
null
Advocaat harmadszor lehet holland kapitány (Fotó: AFP)
Dick Advocaat lesz a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – értesült a De Telegraaf. A napilap szerint a 69 éves szakember munkáját Ruud Gullit segíti.

 

A holland napilap úgy tudja, hogy a szövetség részéről Hans van Breukelen valóban tárgyalt az MTK korábbi edzőjével, Henk ten Catéval, de a szakember nemet mondott a felkérésre

Így a kiszemeltek közül Advocaat maradt, aki napokon belül aláírja szerződését. A szakember 1992–1994 és 2002–2004 után harmadszor irányíthatja a válogatottat.

A 69 éves szakember eddig hat országnál dolgozott szövetségi kapitányként Hollandia, az Egyesült Arab Emírségek, Dél-Korea, Belgium és Oroszország nemzeti csapata után három évvel ezelőtt Szerbia válogatottjánál próbálkozott, de három mérkőzés után menesztették.

17 bajnoki erejéig a Sunderland következett, azt követően tanácsadóként és szakértőként tűnt fel a holland válogatottnál, ahol 2016 májusa és augusztusa között segítette Danny Blind munkáját. Azonban három hónap után, a svédek elleni első világbajnoki selejtező előtt néhány héttel távozott.

A szezon kezdete óta a Fenerbahce vezetőedzője, és bár szerződése június 1-ig a törökökhöz köti, a szövetség azon dolgozik, hogy a május 31-i, Marokkó elleni felkészülési mérkőzésre már elengedjék a válogatotthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik