Hollandia: nagy feladatot kapott az egykori Fradi-edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 18:08
Ricardo Moniz megpróbálja a lehetetlent, és igyekszik bent tartani a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában az Excelsiort.

A rotterdami kis csapat sorozatban hat vereségnél jár az Eredivisie-ben, múlt csütörtökön le is mondott Adrie Poldervaart edző, de szombaton André Hoekstra másodedzővel is 1–0-s vereséget szenvedett az FC Groningen otthonában.

29 forduló után az Excelsior 26 ponttal az utolsó előtti helyre esett vissza, de mindössze két pont a hátránya a már biztos bennmaradó Emmen mögött. Moniz feladata, hogy a hátralévő öt mérkőzésen megszerezze a bennmaradáshoz szükséges pontmennyiséget.

A helyzete nem könnyű, hiszen szombaton az élen álló Ajax otthonában kezd, és az utolsó előtti fordulóban a jelenleg 4. AZ Alkmaart fogadja, az utolsó körben pedig a 6. Heracles otthonában zárja a bajnokságot.

Moniz edzőként dolgozott a PSV második csapatánál, volt a Feyenoordnál asszisztens. 2012–2013-ban a Ferencvárost edzette, legutóbb pedig a szlovákiai AS Trencínt irányította, de október végén, öt vereséget követően távozott. Akkor úgy fogalmazott, nem bírta tovább elviselni a szlovák bajnokságban uralkodó korrupciót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik