Hollandia: meglepő nevek Van Gaal első keretében

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 17:58
null
Louis van Gaal (Fotó: AFP)
Három újoncot, közte egy 37 éves kapust is meghívott a keretbe Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott régi-új szövetségi kapitánya.

 

A nemzeti csapat élére múlt szerdán immár harmadszor kinevezett 70 éves tréner meghívót küldött az Ajaxban szereplő középhátvédnek, a mindössze 18 éves Devyne Renschnek, a 21 esztendős balhátvédnek, a Feyenoord-játékos Tyrell Malaciának, valamint az Ajax veterán hálóőrének, Remko Pasveernek is, akik mindhárman újoncok.

„Mindenki tudja, hogy a három szeptemberi mérkőzés mennyire fontos, a felkészülési idő pedig rövid. Éppen ezért olyan labdarúgókra van szükségünk, akik már megfelelő fizikai állapotban vannak” – indokolta döntését a szakvezető.

A keretben ott van a hosszú kihagyása után nemrég visszatérő középhátvéd, Virgil van Dijk is, a kapitány ugyanakkor hét olyan labdarúgót kihagyott a névsorból, aki részt vett a hollandok számára nyolcaddöntős búcsúval záruló Európa-bajnokságon.

A vb-selejtezők folytatásán az oranje szeptember 1-jén Norvégiában vendégszerepel, három nappal később a montenegróiakat, szeptember 7-én pedig a törököket fogadja. A holland együttes három mérkőzés után hat ponttal csoportja második helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik