Hollandia: az életmentést választotta a PSV elleni bajnoki helyett

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 17:34
Kihagyja a PSV Eindhoven elleni hétvégi bajnokit Lennart Thy, a VVV-Venlo német csatára, aki donorként egy leukémiás betegnek próbál meg segíteni.

Thy 2007 és 2012 között a Werder Bremen játékosa volt, és kilenc éve, 19 évesen úgy döntött, egy helyi DNS-bank számára mintát ad, és felhatalmazást arra, hogy ha bármikor alkalmas donornak, akkor a beteg rendelkezésére áll.

Ez a pillanat a múlt héten jött el, az orvosok a segítségét kérték, mert a DNS-egyezés miatt a véréből olyan őssejteket tudnak termelni, amelyek lehetővé tehetik a transzplantációt egy leukémiás beteg számára.

„A teljes DNS-egyezés esélye rendkívül kicsi, ezért annyira különleges a mostani helyzet. A klub természetesen beleegyezett Thy kérésébe, és mindenben támogatja. A játékos az egészet magánügyének tekinti, és nem szeretne nyilatkozni róla” – olvasható a klub honlapján, ahol kiemelték, mennyire büszkék életmentő játékosukra.

A VVV-Venlo 33 pontjával az Eredivisie 12. helyén áll. Thy az eddigi 27 forduló mindegyikén a kezdőcsapatban kapott helyet, hét gólt szerzett, és hat gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik