Hiába az Aranylabda, C. Ronaldo megelőzi Messit

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 10:56
null
Ronaldo (fehérben) az el clásicón irigykedve nézhette Messit, de a fizetése miatt nem kell szégyenkeznie<br />(Fotó: Action Images)
A belga Sport Foot magazin &ouml;ssze&aacute;ll&iacute;t&aacute;sa szerint a Real Madrid j&aacute;t&eacute;kosa, Cristiano Ronaldo a legjobban kereső labdar&uacute;g&oacute; a vil&aacute;gon &eacute;vi 12 milli&oacute; eur&oacute;s fizet&eacute;s&eacute;vel, megelőzve Wayne Rooneyt &eacute;s Lionel Messit.

Hiába kapta meg Lionel Messi sorozatban másodszor a legkiválóbb futballistának járó elismerést, az Aranylabdát a FIFA januári gáláján, a Barcelona argentin ásza csak a harmadik a világ legjobban kereső labdarúgóinak rangsorában.

A legtöbbet a Real Madridban játszó Cristiano Ronaldo teheti zsebre: a belga Sport Foot magazin összeállítása szerint évente 12 millió euróval gazdagodik a támadó.

A második helyen Wayne Rooney áll, aki – talán az őszi szerződéshosszabbításának is köszönhetően – 11.5 millió eurót keres egy esztendőben, megelőzve a 11 milliós fizetésű Messit.

Yaya Tourének anyagilag biztosan megérte, hogy elhagyta a Barcelonát és a Manchester Citybe igazolt: 10.8 millió euróval a negyedik legjobban kereső labdarúgó, míg mögötte Samuel Eto'o következik.

Érdekesség, hogy a lista első tíz helyezettjének sorában a világbajnok spanyol válogatottból senki sem kapott helyet – a selección tagjai közül Fernando Torres viheti haza a legtöbbet, évi 7.8 millió eurónak megfelelő összeget.

 A VILÁG LEGJOBBAN KERESŐ FUTBALLISTÁI
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12
2. Wayne Rooney (Manchester United) 11.5
3. Lionel Messi (Barcelona) 11
4. Yaya Touré (Manchester City) 10.8
5. Samuel Eto’o (Internazionale) 10.5
6. Bastian Schweinsteiger (Bayern München) 9.7
7. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 9
8. Kaká (Real Madrid) 9
9. John Terry (Chelsea) 9
10. Emmanuel Adebayor (Manchester City) 9
Az összegek millió euróban értendőek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik