Gyász: balesetet szenvedett a csapat busza, 9 futballista meghalt

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 10:54
null
A balesetet szenvedett busz (Fotó: as.com)
A legfrissebb jelentések szerint immár kilencre nőtt a guineai másodosztályban szereplő Étoile de Guineé csapatbuszának csütörtöki balesetében elhunyt áldozatok száma, sajtóhírek szerint az áldozatok egyike a Liverpoolban futballozó Naby Keita rokona, Almamy Keita.

A beszámolók szerint a csapat az idény első meccsére utazott, amikor nagyjából az út felénél balesetet szenvedett a buszuk.

Hogy pontosan mi történt, és ki a hibás, arról egyelőre nincs információ, de azt már tudni, legalább nyolc halálos áldozata van a balesetnek, és mindannyian futballisták voltak.

További 17 sérültet kórházba kellett szállítani.

Ez idén már a második hasonló baleset Guineában. Legutóbb január 30-án karambolozott egy teherautóval a Wakriya AC együttesének busza – annak a balesetnek három halálos áldozata volt.

FRISSÍTÉS, 14.20: Az AS beszámolója szerint immár kilenc az áldozatok száma, s egyikük a Liverpoolban futballozó Naby Keita testvére, aki szintén az Étoile játékosa, Almamy Keita. Más források, így a France Football viszont úgy tudja, az elhunyt a Liverpool kiválóságának unokatestvére volt.

Ugyanakkor Naby Keita saját Instagram storyjában meglehetősen „általános” részvétnyilvánító üzenettel emlékezett meg, ezért nem valószínűsíthető a rokoni kapcsolat.

„Mélyen elszomorítanak ezek a hírek, őszinte részvétemet szeretném kifejezni a gyászoló családoknak, és Guinea teljes sportcsaládjának. Nyugodjatok békében fiúk” – áll Naby Keita üzenetében.

A balesetet illetően a Gazetta dello Sport szolgált részletekkel, amely a ghánai Guineematin.com-ra hivatkozva azt írja: 27 ember ült a buszon a baleset pillanatában, akik közül 22 játékos, 4 a szakmai stáb tagja, valamint a sofőr.

„Egy lejtős szakaszon haladtunk, amikor hirtelen mintha elment volna a busz fékje, s közeledett három kanyar. Az első kettőt még be tudta venni a busz, a harmadikat már nem, s a fának ütközött” – idézi a lap d'Abdourahmane Condét, a klub általános menedzserét.

A balesetben 9 futballista vesztette életét, s délutánra kiderült, a túlélők is mind a 18-an megsérültek, többen súlyosan.

Le bilan de l'accident tragique qui a eu lieu ce jeudi est de 9 morts dont le chauffeur et 19 blessés (sources officielles) #FOOT224 #LGFP #EtoileDeGuinée

156 Likes, 13 Comments - FOOT224 (@foot_224) on Instagram: "Le bilan de l'accident tragique qui a eu lieu ce jeudi est de 9 morts dont le chauffeur et 19..."



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik