Guardiola: Most Heynckesnek kellene a Bayern padján ülnie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.17. 13:00
null
Josep Guardiola (balra) kicsit idegenkedik a klub-vb-től, amelyre Jupp Heynckes irányításával jutott ki a Bayern (Fotók: Reuters)
Kedd este a Bayern München is bemutatkozik a klubvilágbajnokságon, Josep Guardiola csapata a Marcello Lippi vezette kínai Kuangcsou Evergrandéval csap össze a döntőért. Az esélyekkel természetesen mindenki tisztában van, de Guardiola szerint most nem neki kellene ülnie a bajorok kispadján.

A Bayern München Marokkóban bővítheti idei trófeakollekcióját, a Bundesliga, a Német Kupa, a Bajnokok Ligája és az európai Szuperkupa után a klubvilágbajnokságot is megnyerheti – ha így lesz, csak a német Szuperkupában marad sikertelen idei próbálkozásai közül. Az elődöntőben a kínai Kuangcsou lesz az ellenfél, Josep Guardiola pedig nagyon készül a Marcello Lippi elleni összecsapásra.

„Nagy megtiszteltetés, hogy Lippi ellen játszhat a csapatom, ő mindent megnyert a Juventusszal. Sohasem szabad lebecsülni az esélytelennek kikiáltott együttest, ha olasz az edzője. Próbálom megértetni a játékosaimmal, hogy ez a meccs sokkal nehezebb lesz, mint a döntő” – udvariaskodott Guardiola, akinek nyilatkozatából azért kiderült, hogy biztosra veszi csapata továbbjutását. Az esélyekről mindent elmond, hogy a Tippmixprónál 15-szörös pénzt fizet a kínaiak győzelme, és még a döntetlen is 9.2-szeres pénzt hozna.

A spanyol szakember hozzátette, hogy ezen a két mérkőzésen nem neki kellene a kispadon ülnie.

„Azt hiszem, jobb lenne, ha Jupp Heynckes irányítaná a csapatot ezen a tornán, hiszen nekem semmi közöm a Bajnokok Ligája-győzelemhez, amellyel a csapat kvalifikálta magát. Nekem is az a legnagyobb célom, hogy BL-győztes legyek a csapattal” – mondta Guardiola, aki novemberben díjat adhatott át Heynckesnek (lásd a fotót). A német Bambi gálán a sport kategóriában tüntették ki a Bayern korábbi edzőjét, és utódját kérték fel az átadásra.

Javi Martínez, a Bayern spanyol játékosa rámutatott a kínaiak erősségére.

„Elsősorban azért veszélyes ez a csapat, mert Lippi az edzője – mondta a középpályás. – Sohasem vehetjük biztosra a győzelmet, ezzel lábon lőnénk magunkat. A Bayern egyik legfőbb erénye az ellenfél iránt mutatott tisztelet.”

Marcello Lippi együttese már azzal teljesítette a számára kiírt elvárásokat, hogy az elődöntőért vívott találkozón legyőzte az egyiptomi Al-Ahlit. Az olasz szakember a győzelem után mérges volt csapata hibái miatt.

„Ha újra elkövetjük azokat a hibákat, amelyeket az előző mérkőzésen, drágán megfizetünk érte. Sohasem gondoltuk volna, hogy tétmeccset játszhatunk a világ legjobb klubcsapata ellen, most megtudhatjuk, valóban mennyire jók vagyunk. Csak egy célunk lehet: megfosztani az esélyest attól, hogy könnyed győzelmet arasson. Senki se várja azt, hogy lerohanjuk a Bayernt” – mondta Lippi.

Marcello Lippi most jutott kínai küldetése csúcsára
Marcello Lippi most jutott kínai küldetése csúcsára

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ
ELŐDÖNTŐ

20.30: Kuangcsou Evergrande (kínai)–Bayern München (német) (Tv: Eurosport2)

SZERDÁN JÁTSSZÁK
20.30: Radzsa Casablanca (marokkói)–Atlético MG (brazil)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik