Golden Foot: C. Ronaldo, Iniesta és egy női sztár is jelölt

Vágólapra másolva!
2014.04.28. 16:15
null
Ronaldo és Iniesta a Golden Foot-díjért is összecsaphat egymással (Fotó: Reuters – archív)
Kihirdették az idei Golden Foot-díj jelöltjeinek listáját, amelyen ezúttal is világklasszis labdarúgók kaptak helyet, mint Cristiano Ronaldo vagy Andrés Iniesta, és most egy hölgy is rákerült a tízes névsorra a brazil Marta személyében.

Az Aranyláb-díj többi jelöltje között is nagyszerű játékosok szerepelnek, mint például Thierry Henry, Manuel Neuer, Andrea Pirlo vagy éppen Franck Ribéry.

A nyertest – akinek bronzból öntött lábnyomát elhelyezik a monte-carlói Bajnokok Sétányán, ahol Puskás Ferenc lábnyoma is megtalálható – a szurkolók szavazatai alapján választják ki, a voksolás már elindult az esemény hivatalos honlapján.

A győztest október 13-án hirdetik ki a Monte-Carlóban rendezendő gálán. A díjat 28. életévüket betöltött, pályafutásuk befejezése előtt álló futballisták kaphatják meg azok közül, akik korábban nem nyerték el az elismerést.

GOLDEN FOOT

A 2014-ES JELÖLTEK LISTÁJA
Thierry Henry (Franciaország), Andrés Iniesta (Spanyolország) Marta (Brazília), Manuel Neuer (Németország), Andrea Pirlo (Olaszország), Franck Ribéry (Franciaország), Cristiano Ronaldo (Portugália), Wayne Rooney (Anglia), Thiago Silva (Brazília), Yaya Touré (Elefántcsontpart)

AZ EDDIGI GYŐZTESEK
2003: Roberto Baggio, 2004: Pavel Nedved, 2005: Andrij Sevcsenko, 2006: Ronaldo, 2007: Alessandro Del Piero, 2008: Roberto Carlos, 2009: Ronaldinho, 2010: Francesco Totti, 2011: Ryan Giggs, 2012: Zlatan Ibrahimovic, 2013: Didier Drogba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik