Franciaország: vitát gerjeszt az agresszív Zidane-szobor

Vágólapra másolva!
2012.10.23. 08:54
Több párizsi városi vezető nyílt levélben kérte Zinedine Zidane-t, az aranylabdás labdarúgót, hogy kezdeményezze a nemrégiben kiállított, őt ábrázoló szobor eltávolítását a párizsi Pompidou Központ elől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a párizsi kulturális központ előtt közszemlére tett hatalmas szobor a 2006-os világbajnoki döntő nevezetes afférját ábrázolja, azt a jelenetet, amikor Zidane mellbe fejelte az őt a mérkőzés folyamán kitartóan provokáló olasz játékost, Marco Materazzit.Mint arról korábban beszámoltunk, a párizsi kulturális központ előtt közszemlére tett hatalmas szobor a 2006-os világbajnoki döntő nevezetes afférját ábrázolja, azt a jelenetet, amikor Zidane mellbe fejelte az őt a mérkőzés folyamán kitartóan provokáló olasz játékost, Marco Materazzit.

A nyílt levelet fogalmazók szerint a szobor nem éppen a sportszerűség szellemének közvetítője, és az agresszív megnyilvánulás megörökítésével erőszakra buzdítja a fiatalokat.

Alain Seban, a Centre Pompidou elnöke megdöbbenésének adott hangot a nyílt levél olvastán, azt állítván: annak megfogalmazói nem többet és nem kevesebbet követelnek, mint a cenzúra visszaállítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik