Franciaország: Emiliano Sala emlékére játszanak volt klubjai

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 19:15
null
Emiliano Salát gyászoló Nantes-szurkolók 2019 januárjában (Fotó: AFP)
Július közepén Orléans-ban jótékonysági futballtornát rendeznek a végzetes repülőgép-balesetben 28 évesen elhunyt argentin játékos, Emiliano Sala emlékére.

 

Emiliano Sala 2010 és 2019 között futballozott Franciaországban. Öt klub színeiben játszott: ezek közül négy (Girondins Bordeaux, Nantes, Caen, Niort) lép pályára, míg az ötödik, az Orléans szervezi és látja vendégül a felkészülési tornát július 16. és 18. között.

Az eladott belépőjegyek árának egy részét annak az alapítványnak utalják át, amelyet Cardiffban hoztak létre a Sala família részvételével, és amelynek célja, hogy a család lakóhelyén, az argentin Progresóban stadiont építsenek belőle. A háromnapos torna során egyéb jótékonysági események is lesznek, azok bevételéből is részesül a család.

Mint ismert, Sala 2019 januárjában a Nantes-ból a Cardiff Citybe készült szerződni, s miközben Walesbe tartott, az őt szállító kisrepülőgép a tengerbe zuhant. Több hétig tartó kutatás végén vált bizonyossá, hogy a 28 éves futballista és a gép pilótája odaveszett a balesetben.

A CHALLENGE EMILIANO SALA ELŐZETESE


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik