Franciaország: az új elnök számára Ribéry és Benzema nemkívánatos

Vágólapra másolva!
2010.07.23. 19:30
Fernand Duchaussoy, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) pénteken, ideiglenes megbízással megválasztott elnöke kifejtette: magánemberként nem szorgalmazza a fiatalkorú prostituálttal folytatott viszony miatt vádemelés előtt álló Franck Ribéry és Karim Benzema beválogatását, ám tisztában van vele, a keret összeállítása nem az ő feladata.

Duchaussoy még a megválasztása előtt beszélt arról, hogy sokakat megbotránkoztató tette miatt Ribéry és Benzema a közeljövőben nemkívánatos a francia válogatottban, amivel magára haragította a két futballistát. A játékosok ügyvédjük útján kifejtették: egyelőre nem bizonyosodott be bűnösségük, s szerintük nem is fog, hiszen nem volt tudomásuk alkalmi szexuális partnerük, Zahia D. fiatalkorúságáról. Utóbb Frédéric Thiriez, a liga elnöke is Ribéryék védelmére kelt.sokakat megbotránkoztató tette miatt Ribéry és Benzema a közeljövőben nemkívánatos a francia válogatottban, amivel magára haragította a két futballistát. A játékosok ügyvédjük útján kifejtették: egyelőre nem bizonyosodott be bűnösségük, s szerintük nem is fog, hiszen nem volt tudomásuk alkalmi szexuális partnerük, Zahia D. fiatalkorúságáról. Utóbb Frédéric Thiriez, a liga elnöke is Ribéryék védelmére kelt.

A témával kapcsolatban Duchaussoy kinevezése után, kérdésre válaszolva ezt mondta: „Állampolgárként nyilvánítottam véleményt, azt fent is tartom, ám elnökként kötelességem egyeztetni Laurent Blanc-nal és tiszteletben tartani az ő akaratát." Mint arról beszámoltunk, első keretébe Blanc nem szándékozik meghívni a vb-n szereplő játékosokat – e szankció azonban az említett két játékos közül csak Ribéryre vonatkozik.

Az elnök következő lépése Raymond Domenech sorsának rendezése lehet. Duchaussoy nem titkolta: nem lenne ellenére, ha a korábbi szövetségi kapitány önként lemondana a nemzeti edzőbizottságbeli tagságáról. A francia futball új erős embere egyéb hibák mellett azt rója fel Domenechnek, hogy egy korábbi sérelem miatt nem fogott kezet Carlos Alberto Parreirával, a dél-afrikaiak szövetségi kapitányával az utolsó vb-meccs után, és ezzel tovább rontott a francia futball amúgy is megtépázott hírnevén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik