Franciaország: a kupadöntőkkel indulna újra az élet a futballban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 20:08
null
Június közepén indulhat újra a futballélet Franciaországban (Fotó: AFP)
Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke a két kupa döntőjével indítaná újra az országban a sportági életet.

 

A L'Équipe francia sportlap közölte: Le Graët a klubvezetőkkel történt négyórás videokonferenciát követően azt mondta, hogy a profi ligának szándéka a bajnokság újraindítása, és az európai szövetség (UEFA) kívánságának megfelelően a szezon befejezése. Ehhez azonban a képletes kulcs a miniszterelnök, valamint az egészségügyi és a sportminiszter kezében van jelenleg. Hozzátette: még dönteniük kell a bajnokság kezdéséről, de tervei szerint kicsit megváltoztatnák a korábbi elképzelést, miszerint június 17-én lehetne a pótlás első fordulója.

„Azt kértem, hogy az első meccs a Francia Kupa döntője legyen, amelyet június 13-án, szombaton rendezhetnénk meg, esetleg egy héttel később. Egy ilyen újrakezdés jó képet festene a profi és az amatőr labdarúgásunkról is. Három nappal azt követően pedig lejátszhatnánk a Ligakupa fináléját. Természetesen mindkét találkozóra nézők nélkül, zárt kapuk mögött kerülne sor” – mondta. Hangsúlyozta: javaslatait nem vitatták, amit ő úgy értelmezett, hogy aki nem mondott nemet, az egyetértett vele.

A Paris Saint-Germain mindkét kupadöntőben érdekelt, a Francia Kupában a Saint-Étienne az ellenfele, a Ligakupában pedig a Lyon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik