Francia Ligakupa: Lyon elleni sikerével egyeduralkodó a PSG

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 22:55
A Francia Ligakupa döntőjében a Paris Saint-Germain Edinson Cavani duplájával – a másodikat tizenegyesből szerezte az uruguayi támadó – 2–1-re legyőzte az Olympique Lyont.

A uruguayi csatár már 178 másodperc után betalált, ezzel a finálék történetének második leggyorsabb találatát jegyezte, majd bő fél órányi játék után duplázni tudott. A Lyon a második félidőben Alexandre Lacazette révén szépített, kiegyenlítenie azonban már nem sikerült. A 22 éves, kétszeres francia válogatott támadó a Lyon legutóbbi nyolc találatából hatban vett részt aktívan – gól vagy gólpassz formájában.

A sérült Zlatan Ibrahimovicot továbbra is nélkülöző párizsi együttes negyedik alkalommal nyerte meg a sorozatot, így immár egyedüliként áll a Ligakupa örökranglistájának élén.

A Lyon a PSG-hez hasonlóan szintén az ötödik fináléjára készült, de már negyedik alkalommal kényszerült gratulálni az ellenfélnek.

A két együttes egyébiránt a múlt héten a bajnokságban is találkozott, akkor a hazai pályán játszó Lyon 1–0-ra győzött, így a Monaco sikere miatt öt fordulóval a vége előtt tíz pontra csökkent a listavezető Paris Saint-Germain előnye.

FRANCIA LIGAKUPA
DÖNTŐ
Paris Saint-Germain–Olympique Lyon 2–1
(Cavani 4., 32. – 11-esből, ill. Lacazette 56.)

ÖRÖKRANGLISTA
4: Paris Saint-Germain
3: Bordeaux, Marseille, Strasbourg
2: Metz, Lens, Laval
1: Olympique Lyon, Monaco, Montpellier, Nantes, Sochaux, Nancy, Stade Reims, Gueugnon, Saint-Étienne

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik