Fotó: Neymar teqball-lal tartja magát formában karantén idején

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 11:48
A magyar fejlesztésű teqball az egész világon nagy népszerűségnek örvend, most Neymar adta ennek ékes tanújelét: a brazil válogatott és a PSG sztárja egy apa-fia képet töltött fel az Instagram-oldalára. A képen a fiát öleli éppen egy teqballasztal mellett, feltehetően egy jól sikerült labdamenet után.

A brazil támadónak a megörökített pillanattal sikerült felráznia népes rajongótáborát: egy nap alatt több, mint 2.7 millióan lájkolták a posztot.

Amor, amor e amor

ene10ta Érre neymarjr shared a photo on Instagram: "Amor, amor e amor " * See 4,710 photos and videos on their profile.



 

Az áprilisi tagfelvételt követően már 55 ország alkotja a Nemzetközi Teqballszövetséget (FITEQ). Legutóbb Indonézia, Kirgizisztán, Libéria és Szváziföld csatlakozott a magyar fejlesztésű sportág nemzetközi szervezetéhez, amely 2017-es alapítása óta gyorsan bővül.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mindössze három év alatt öt kontinensen több mint ötven nemzeti szövetség jött létre. Ez megmutatja a teqball erejét és lehetőségeit” – idézi Borsányi Gábor FITEQ-elnököt az insidethegames.biz portál.

Januárban a FITEQ megtette az első lépést, hogy tagja lehessen a nemzetközi sportszövetségek világszervezetének (GAISF), az Ázsiai Olimpiai Tanács és az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége pedig már elismerte a sportágat és annak nemzetközi szövetségét.

Gattyán György alelnök elmondása szerint megbeszéléseket folytatnak további 150 országgal annak érdekében, hogy hozzák létre nemzeti sportági szövetségüket, és ehhez igyekeznek minden támogatást megadni.

Eddig háromezren vettek részt a járványhelyzet miatt teljes mértékben online térbe áthelyezett, 15 millió forint összdíjazású idei K&H magyar nemzeti e-sport bajnokságon, amely a hétvégén a legnépszerűbb játék, a League of Legends (LoL) rájátszásával és döntőjével folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik