Fortuna Liga: két játékost igazolt a Dunaszerdahely

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 15:43
null
Brunetti az egyik új érkező (Fotó: dac1904.sk)
Két játékossal kötött szerződést a DAC: a 21 éves brazil balhátvéddel, Mateus Brunettivel másfél éves, a marokkói gyökerekkel rendelkező 19 éves német szélsővel, Brahim Moumouval két és fél éves megállapodást írt alá.

 

Brunetti Sao Paulóban született, a legutóbbi két idényt a brazil másodosztályú Figueirensében töltötte.
„Brunetti esetében fontos tény, hogy balhátvédként futballozik. Pont erre a posztra kerestünk hasonló típusú futballistát. Bízom benne, hogy mihamarabb kész lesz pályára lépni, mert Eric Davis sérülése miatt szükségünk van egy ballábas labdarúgóra azon a poszton” kommentálta a brazil játékos érkezését Bernd Storckvezetőedző a DAC honlapján.

Brahim Moumou az 1860 München neveltje, nyáron szemelte ki őt a Somorja, amely a DAC farmcsapata. Az idény őszi felében és a téli felkészülés alatt nyújtott teljesítményével meggyőzte Storck mestert. „Brahim egy lehetséges alternatívának tűnik a támadósor mindkét szélére. Gyors, jobbal és ballal egyaránt jól lő, és a korához képest nagyon ügyes. Mindenképpen komoly lehetőségek rejlenek benne a jövőre nézve.”

Családi okok miatt távozott a klubtól a 19 éves panamai balhátvéd, Jorge Méndez. A középpályás Andrej Fábry pedig a rendszeres szereplés reményében féléves kölcsönbe került Szeredre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik