FIFA-gála: Messi ismét legyőzi Lewandowskit? Vagy Szalah lesz a nevető harmadik?

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 15:45
null
Az Aranylabda-szavazáson Messi már legyőzte Lewandowskit. Vajon a FIFA-voksolásán melyikük lesz a jobb? (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski, Lionel Messi és Mohamed Szalah maradt versenyben az év legjobb férfi futballistájának járó címért a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által szervezett voksoláson. A nőknél Jenni Hermoso és Alexia Putellas – mindketten a Barcelona játékosai –, valamint a Chelsea ausztrálja, Sam Kerr lehet a 2021-es év legjobbja

 

Az Aranylabda-voksoláson Jorginhónak nem sikerült, a FIFA The Best díjátadógáláján Mohamed Szalah próbálhat meg Lionel Messi és Robert Lewandowski előtt végezni egy, a 2021-es futballév legjobb játékosát kereső és méltató díjért.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség pénteken délután hozta nyilvánosságra hármas listáit a legjobb férfi, illetve női labdarúgók kategóriájában.

A férfiaknál az a ritka helyzet állt elő, hogy a három legjobb nemcsak három különböző bajnokságot, hanem három kontinenst is képvisel.

A nőknél ilyen szempontból valamivel egyoldalúbb a verseny: Hermoso és Putellas is a Barcelona, valamint a spanyol labdarúgó-válogatott tagja, a harmadik jelölt, Sam Kerr pedig a Chelsea és az ausztrál válogatott szélsője. Az Aranylabda-voksoláson is ők hárman végeztek az első három pozicióban. Ott Putellas jelentős fölénnyel, 186 ponttal zárt az élen, míg Hermoso 84-gyel lett a második, Kerr pedig 46 pontot gyűjtött.

Messi és Lewandowski vetélkedése a férfiaknál már jóval szorosabban alakult: az argentin csupán 33 ponttal előzte meg lengyel csatárkollégáját, úgy, hogy előbbi 613, utóbbi 580 pontot gyűjtött.

A FIFA-gála díjait január 17-én adják át. Kedden jelentették be, hogy az év góljáért járó Puskás-díjért a cseh Patrick Schick, az argentin Érik Lamela, valamint az iráni Mehdi Taremi találata maradt versenyben. Szerdán a kapusok listáit szűkítették háromfősre, a férfiaknál az olasz Gianluigi Donnarumma, a szenegáli Édouard Mendy és a német Manuel Neuer maradt versenyben. Csütörtökön pedig az derült ki, hogy Thomas Tuchel, Pep Guardiola vagy Roberto Mancini lesz az év edzője.

A FÉRFIAK LEGJOBBJAI

 

A NŐK LEGJOBBJAI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik