FIFA-gála: a németek Császára életműdíjat kapott

Vágólapra másolva!
2013.01.07. 19:33
Az NSZK válogatottjával játékosként (1974) és szövetségi kapitányként (1990) is világbajnoki címet szerző Franz Beckenbauer kapta az életműdíjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfői zürichi gáláján.

A Bayern München 67 esztendős korábbi legendás német játékosa rengeteg elismerése között két Aranylabdát (1972, 1976) is magáénak tudhat.

A Császár becenevű Beckenbauer játékosként a Bayernnel négy (nyugat)német bajnoki címet és négy Német Kupát nyert, háromszor a BEK-, egyszer a KEK-serleget emelhette magasba, és egyszer az Interkontinentális-kupában is diadalmaskodott. A Bundesligában a Hamburg játékosaként is aranyérmes lett, míg a New York Cosmos tagjaként amerikai bajnoki címet szerzett.

A nyugatnémet válogatott játékosaként egyszer (1972) az Európa-bajnoki címet is megszerezte; összesen 103-szor lépett pályára a Nationalelfben.

Edzőként világbajnoki ezüsttel (1986), valamint francia (Marseille) és német (Bayern) bajnoki címmel, továbbá az UEFA-kupával (1996, Bayern) is gyarapította gyönyörű kollekcióját.

A részletekről ide kattintva olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik