FIFA: drasztikusan visszaesett a téli átigazolások száma és összege is

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 21:19
null
Szoboszlai Dominik idén Európa negyedik legdrágább téli igazolása (Fotó: EM Sports Consulting)
Drasztikusan visszaesett a téli átigazolások száma és összege is a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán közzétett kimutatása szerint.

 

A beszámolóból kiderült, hogy a tavalyi 4215 helyett idén csak 2690 futballista váltott klubot, a tranzakciók során pedig 570 millió dollárral költöttek kevesebbet az egyesületek, mint egy évvel korábban.

Ebben az átigazolási periódusban 590 millió dollárt költöttek a klubok, ami az elmúlt hat év legalacsonyabb száma. A Salzburgtól az RB Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominik ebből egymaga 20 millió eurót tesz ki, ezzel pedig a Bundesliga legdrágább téli igazolása lett, de Európában is negyedik lett ebben a rangsorban. A listát SzaidBenrahma vezeti, akiért 23.1 millió eurót fizetett a West Ham United a Brentfordnak, míg a második éppen a londoniaktól távozó Sébastien Haller, akinek szerződtetésére az Ajax klubrekordot jelentő 22.5 millió eurót költött. A harmadik Amad Diallo, akit az Atalanta 21 millió euróért adott el a Manchester Unitednek.

A nőknél korántsem éreztette ilyen mértékben a hatását a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés, ugyanis 185 helyett 177 futballista váltott klubot, értük viszont az egy évvel ezelőtti 193 600 helyett 310 100 dollárt fizettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik