FIFA: átlátszó szavazófülkét! – a CAS-hoz fordult a jelölt

Vágólapra másolva!
2016.02.23. 15:12
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult Ali bin al-Husszein jordán herceg, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteki elnökválasztásának egyik jelöltje azért, hogy elérje: a voksoláson átlátszó legyen a szavazófülke, illetve független szavazatszámlálók működjenek közre.

A jelölt azért küldte az indítványát a CAS-hoz, mert a FIFA eseti választási bizottsága előzőleg elutasította a kérését. A CAS keddi közlése szerint legkésőbb csütörtök reggelig megszületik a döntés a sürgősségi beadványról.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Ali bin al-Husszein, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja mellett a svájci Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert – az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan – a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik