FIFA: az afrikaiak tehetnek keresztbe Infantinónak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.25. 19:31
A bahreini Szalman bin Ibrahim al-Kalifa sejk egyhangú támogatását ígéri az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) a nemzetközi szövetség (FIFA) pénteki elnökválasztásán.

A CAF alelnöke, a Seychelles-szigeteki Suketu Patel csütörtökön azt nyilatkozta, hogy szerinte az 54 tagszövetségük közül 53 Szalman sejkre szavaz. Azt nem árulta el, melyik az az egy, amelyiktől nem a bahreini jelölt támogatását várja.

Az afrikai szervezet végrehajtó bizottsága korábban egyhangúlag megszavazta Szalman sejk támogatását, de ez nem garancia arra, hogy a tagszövetségek valóban rá szavaznak pénteken, hiszen a voksolás titkos. Később a libériai szövetséget vezető Musa Bility bejelentette: legalább 26 afrikai ország dacol a kontinentális konföderációval, és biztosan nem az ázsiai szövetség (AFC) elnökére adja majd a voksát.

Az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkára, Gianni Infantino hétfőn elárulta: bízik benne, hogy az afrikai tagszövetségek több mint fele őt támogatja majd.

Csütörtökön Japán, Dél-Korea, Kína, Észak-Korea, Hongkong, Guam, Tajvan, Makaó és Mongólia szövetsége is Szalman sejk támogatását ígérte.

A FIFA elnöki posztjára Infantino és Szalman sejk mellett Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkárhelyettese; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember pályázik.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert – az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan – a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt hat évre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik