FIFA-Aranylabda: honfitársunk csapattársát is jelölték a díjra

Vágólapra másolva!
2014.10.24. 19:51
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a tíz női futballistának a nevét, akik 2014-ben elnyerhetik az év legjobbjának járó FIFA-Aranylabdát.

A jelöltek között szerepel az ötszörös győztes brazil Marta, a címvédő német Nadine Angerer, a 2012-ben a legjobbnak megválasztott amerikai Abby Wambach, valamint Jakabfi Zsanett csapattársa, a Wolfsburg alkalmazásában álló Nadine Kessler is.Marta, a címvédő német Nadine Angerer, a 2012-ben a legjobbnak megválasztott amerikai Abby Wambach, valamint Jakabfi Zsanett csapattársa, a Wolfsburg alkalmazásában álló Nadine Kessler is.

A tízfős listán szereplő játékosokról a France Football szakértői csoportja, valamint a FIFA női bizottsága döntött. A jelöltek névsora december elsején három játékosra szűkül.

A FIFA-Aranylabda elnyerésére esélyes tíz férfi futballista kilétét október 28-án hozza nyilvánosságra a nemzetközi szövetség. A díjakat a 2015. január 12-i zürichi gálán adják át.

FIFA-ARANYLABDA 2014
A NŐI JELÖLTEK
Nadine Angerer
(német), Veronica Boquete (spanyol), Nilla Fischer (svéd), Kavaszumi Nahomi (japán), Nadine Kessler (német), Marta (brazil), Mijama Aja (japán), Louisa Nécib (francia), Lotta Schelin (svéd), Abby Wambach (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik