FFT: top 10 pofátlan szurkoló a futballban

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2020.06.07. 20:21
null
Jimmy Jump akcióban (Fotó: FFT)
Neymarnak kéthetente kell telefonszámot változtatnia, mert a szurkolók zaklatják. Volt, aki nem úszta meg ennyivel. Ízelítőként néhány furcsa eset a FourFourTwo 10-es listájáról.

 

Banánkúra
Tegyük fel, brazil szurkoló vagy, és eleged van már csapatod unalmas, gyenge és semmitmondó játékából, eredménytelenségéből. Mit teszel? Természetesen egy hétre egy fára költözöl. A Roberto néven ismert fanatikus egy szatyor banánnal érkezett 2003-ban a Corinthians stadionjához, kiszúrt magának egy fát, felmászott, és kikötözte magát. Addig nem is volt hajlandó lejönni, amíg a csapat meg nem ígérte, hogy szebben fog játszani. Hét napot töltött ott, pedig szurkolótársai rohadt gyümölcsökkel dobálták. „A játékosok ujjal mutogatva fenyegettek” – panaszkodott, amikor lejött egy csomó megbarnult banánhéjjal.

„Engedjetek a serleghez!”
Jimmy Jump már túl volt azon, hogy a 2004-es Európa-bajnokságon Barca-zászlót dobott Luís Figóra, hogy így tiltakozzon a Real Madridba távozása ellen. Igazán nagy dobása 2010-ig váratott magára, ekkor a világbajnokságon egy „Against Racism” feliratú pólóban beszaladt a pályára, és megpróbált piros sapkát húzni a Világkupára, de kivonszolták. Tanulság? Ez nem jött össze, Jimbo!

„Hozzátok a patkányokat!”
Honduras ádáz riválisához látogatott Salvadorba, hogy lejátsszák az 1970-es világbajnoki selejtező második mérkőzését. Valószínűleg nem hordozott pozitív üzenetet, hogy katonai kísérettel vonultak be a szállodába. És tényleg, ez ki is verte a biztosítékot a hazai szurkolók egy csoportjánál, akik éjjel kövekkel dobálták meg ablakaikat, majd kis szünet után egy adag döglött patkány következett. „Akkor arra gondoltam, talán jobb lett volna otthon maradni” – ismerte be az egyik hondurasi játékos.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik