FFT: Romário sztárfutballistából sikeres politikus lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 16:42
null
Romário szókimondó, élesen célzó szenátor lett szülőállamában, Rio de Janeiróban (Fotó: AFP)
Senki sem tudta, hogy egyszer így lesz. Az egykori forrófejű brazil válogatott futballista most rendszerellenes politikus, aki a köz javáért küzd. Korrupt politikusok, figyelem! A szenátor nem kegyelmez!

Az ikonikus sárga mezt öltönyre, a sáros-füves stoplist elegáns bőrcipőre cserélte. Romário de Souza Faria élete nagyban megváltozott ahhoz képest, amilyen korábban volt.

Lehet, hogy ő volt a futballvilág egyik legnagyobb partiarca, de most egészen más területen ügyködik. A szókimondó, élesen célzó excsatár, aki nyert világbajnokságot, és volt a FIFA Év játékosa is, mára szókimondó, élesen célzó szenátor szülőállamában, Rio de Janeiróban.

„A futball és a politika egyaránt piszkos terület – mondja a FourFourTwo-nak hófehér íróasztala mögül hófehér irodájában. – De a politika azért sokkal rosszabb. Egyelőre kevesebb időt töltöttem itt, mint a futballban, ám már most látom, hogy sokkal piszkosabb."

Romário tudja, miről beszél, hiszen évekig volt a brazil válogatott gólfelelőse. Mi tagadás, az ötszörös világbajnok csapatnak napjainkban is nagy szüksége lenne egy hasonló támadóra, akinek találataira mindig lehet számítani egy világversenyen.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik