FFT: „Nem csinálnám újra a csíkfelszívós gólörömöt” – Robbie Fowler

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 13:24
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Robbie Fowler válaszolt az olvasók kérdéseire. Elfogadta Le Saux a bocsánatkérését? Direkt hagyott ki egy büntetőt? Lehetett volna többször is válogatott? Milyen volt a világ másik oldalán? Ezekre a kérdésekre is válaszolt az angol fenegyerek!

Ízelítő a nagyinterjúból:

Tényleg tizenhat gólt szereztél egy ifimeccsen?
James Chapman, Southampton
Nem, valójában az tizennyolc volt! Játszottam néhány nagyon jó ificsapatban, és nagyképűség nélkül szeretném mondani, mindenütt a legjobb három futballista közt voltam. Nem sokra emlékszem a meccsből, talán huszonhárom egy lett a végeredmény. Az viszont megvan, hogy az ellenfél szinte minden percben középkezdéssel jött. Így visszagondolva kicsit bánom, hogy kaptunk egyet. Vajon mit csinált a védelem?!

Igaz, hogy a Liverpoolnál Everton-mezben jelentél meg?
Liam Best, e-mail
Akkoriban még nem kaptunk teljes felszerelést, mint manapság, úgyhogy abban edzettem, ami volt otthon. Tizenhárom évesen kaptunk egy melegítőfelsőt. (FFT: Kenny Dalglish sokat segített, nem?) Mindenki támogatott, de Kenny egészen különlegesen. Egyszer egy edzés után a buszmegállóban vártam, ő pedig megállt, és hazavitt a fehér autójával, ami nagyobb volt, mint a házam. A Liverpool menedzsereként ezt egyáltalán nem kellett volna megtennie. Ezért lettem elkötelezett: a meccsek előtti estéken a haverjaim az utcákon lógtak, én viszont mentem aludni.

Mesélj a „csíkfelszívós” gólörömről a liverpooli városi rangadón!

Stuart Crooks, Doncaster
Viccnek szántam, de ma már, azt hiszem, nem csinálnám újra. Az Everton szurkolói azzal bélyegeztek meg, hogy drogozok, és szerettem volna visszavágni. Az egészet előre elterveztem. Sokan mondták előtte, hogy példakép vagyok, és gyerekek is nézik, ami igaz, bár szerintem az utcán nagyobb borzalmakat láthatnak. (FFT: Mit szóltál Gerard Houllier véleményéhez, aki szerint ez a kameruni Rigobert Song fűszívós ünneplésének a koppintása?) Azt, hogy remek, támogat engem. Persze mást is kitalálhattam volna, mert utána kapott az öltözőben egy kis szívatást, ami az én hibám.

Mi lett a következménye a Graeme Le Saux-incidensnek? (Fowler a hátsó felét mutatta a védőnek – a szerk.) Igaz, hogy írtál neki egy bocsánatkérő e-mailt?
Donna Gilbert, Coulsdon
Akkor is elnézést kértem, és most nemrégiben is. Az ő részéről ez a kérdés már le lett zárva. Volt annyira jó, hogy elfogadja a bocsánatkérésem. Nagyon hálás vagyok neki ezért. Butaság volt azt csinálnom, és nagyon nyomatékosan szeretném kijelenteni, hogy nem vagyok homofób. Nem kellett volna ezt tennem, de most már nem tudom meg nem történtté tenni.

A Robbie Fowlerrel készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik