FFT: mire jó a FIFA-világranglista? Leginkább semmire

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 16:37
A FIFA közleménye szerint új kalkulációs rendszert kezdenek használni, miután véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság.

Évek óta szajkózzák a futballszakértők, hogy a FIFA világranglista-számítása teljesen rossz és értelmetlen. A nemzetközi szövetség legfrissebb közleménye szerint az oroszországi vb-döntő utáni friss rangsor már az Élő-rendszer, illetve kiegészített, módosított verziója, a SUM szerint szabott lesz.

Na de pontosan miről is van szó? A FourFourTwo magazin 2016 novemberében terjedelmes cikkben foglalkozott a FIFA-világranglistával, amely már évek óta megosztja az embereket.

Mire jó egyáltalán a ranglista? Leginkább semmire. Funkciótlan, értelmetlen, torzító, sőt olykor még kártékony is. A világranglista egyszerűen túlságosan matematikai alapú ahhoz, hogy a futballpálya valóságát értelmezni lehessen általa. Az állításokat pedig megszámlálhatatlan érv bizonyítja.

És mit is kell tudni pontosan a ranglista pontszámításáról? Kiderül Bodnár Zalán cikkéből, amelyet ide kattintva teljes terjedelmében elolvashat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik