FFT: megjelent a FourFourTwo novemberi lapszáma!

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 08:08
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 128., avagy 2020 novemberi száma!

A tartalombólA tartalomból

• Címlapon a 25 év után a Bajnokok Ligája főtáblájára visszajutó Ferencváros, és annak norvég sztárcsatára, Tokmac Nguen!

• Huszonöt év után újra felkerült a Bajnokok Ligája főtáblájára a Ferencváros. És ami igazán nagy szó, az FTC az első selejtezőkörből indulva jutott el a legjobb 32-ig, a zöld-fehérek a svéd Djurgarden, a skót Celtic, a horvát Dinamo Zagreb, végül a norvég Molde elleni párharc megnyerésével készülhetnek a nagyszínpadi szereplésre.

• A Kérdezd meg pacekba! rovatban ezúttal a skót legenda, Alex McLeish válaszolt az olvasók kérdéseire. Tényleg igaz, hogy majdnem a Rangersben vitte Lionel Messit? Egyebek mellett erre is válaszol az Aberdeen játékosa.

• Itt az új United! Solskjaer irányításával a Manchester Unitednek óriási feladat lesz helyreállítani a régi ragyogást. Megkérdeztük a klub prominenseit és szürke eminenciásait, hogy mi kell a Liverpool és a városi rivális City legyűréséhez.

• A Juventus még a saját szurkolóit is meglepte, amikor bejelentette, hogy Maurizio Sarri utódja Andrea Pirlo lesz a kispadon. Augusztusban történt, mindössze kilenc nappal azt követően, hogy őt nevezték ki az U23-as csapat élére. Vajon mit várhatunk attól az ikontól, aki egyszer kijelentette, sosem lesz edző?

• Didier Drogba, a Chelsea talizmánja tudta, hogy a 2012-es BL-döntő az utolsó esélye, hogy megszerezze a legrangosabb európai trófeát, mielőtt a Chelsea legendái szétszélednek. A fordulatos idény során a feszültségtől izzó Stamford Bridge-en elképzelhetetlennek tűnt a diadal. Végül aztán…

• Brit múltidézőnkben Ian Rush, aki két nekifutással összesen 15 éven át építgette hírnevét mint a Liverpool valaha volt legjobb csatára, amihez a lendületet ifjúkori klubja iránti gyűlölete adta.

• Az új idényt nyolc intenzív hónapba kell belesűríteni, utána jöhet az elhalasztott 2020-as Európa-bajnokság. De nem sok ez egy kicsit? A színfalak mögött a szakértők éjt nappallá téve keresik a választ.

• A Döglött akták sorozatban hónapról hónapra leporol egyet Veszprémi Linda a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal Bognár György soproni botrányát dolgozza fel.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: félelmetes eseménynek számított a kommunista elhárítás számára, ha a válogatott külföldi csapatot fogadott – ilyenkor tömegével érkeztek nyugatról tudósítók, akiket meg kellett figyelni, s ez hatalmas erőfeszítést igényelt. Így volt ez 1954 májusában is, amikor az angol válogatott érkezett Budapestre a londoni 6:3 után. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára őrzi annak a nyugatnémet újságírónak az anyagait, akit lenyűgözött Puskásék játéka és a magyarok vendégszeretete; cserébe az ÁVH ügynöknek akarta beszervezni.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik