FFT: Firmino felemelkedése – messziről indult, messzire jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 19:31
Roberto Firmino a lehetetlent hajtotta végre, amikor a Liverpoollal Európa csúcsára jutott. Megkérdeztük a történet mellékszereplőit, hogyan jutott el Maceióból Németországon át a Mersey partjára.

„Firmino kapta a legtöbb fejmosást az egész csapatban – emlékezik mosolyogva Ernst Tanner, a Bundesligában játszó Hoffenheim sportigazgatója. – A többiek csak álltak és nevettek, miközben a szakvezető egész délután szapulta őt. Mintha semmire sem lett volna jó.”„Firmino kapta a legtöbb fejmosást az egész csapatban – emlékezik mosolyogva Ernst Tanner, a Bundesligában játszó Hoffenheim sportigazgatója. – A többiek csak álltak és nevettek, miközben a szakvezető egész délután szapulta őt. Mintha semmire sem lett volna jó.”

Évekkel később, amikor mindketten a Red Bullnak dolgoztak (Tanner a Salzburgnál, Goiano pedig a Bragantinónál), Tanner megkérdezte az edzőtől, miért bánt olyan keményen Firminóval.

„Azt mondta, csak ki akarta hozni belőle a legtöbbet – vigyorog Tanner, mielőtt kitör belőle a nevetés. – Aztán megkérdezte, hogyan jutottam be az edzésre, amikor nem is volt nyilvános!” Tanner nagyra értékelte Firmino tűrőképességét: már tudta, milyen nagy lehetőség lehet a brazil csatár a Hoffenheimnek.

A teljes cikket és Firmino történetét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik