FFT: egy nem mindennapi sztori – mit keresett Sócrates Angliában?

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 14:16
null
A Northern Counties East Football League-csapat Garforth nem kis meglepetést szerzett azzal, hogy 2004-ben magához édesgette Sócratest (Fotó: AFP)
A Northern Counties East Football League-csapat Garforth nem kis meglepetést szerzett azzal, hogy 2004-ben magához édesgette Sócratest. Az FFT utánajárt a nem mindennapi „hátsó füves” történetnek.

 

2004. november 20. Simon Clifford a Garforth City öltözőjében tartózkodik, és nézi, ahogy egy ötvenes éveiben járó figura bemelegítő mozdulatokat tesz, miközben száll a cigarettafüst.

Ha az ember a Sócrates nevet kapta a keresztségben, maga döntheti el, milyen módszerrel melegít. A mesés 1982-es vb-csapat tagja épp a Northern Counties East Football League-ben készül pályára lépni. Ugrunk az időben, érdemes áttekinteni, hogyan is jutottunk el idáig. Clifford 2003-ban megvásárolta a tizedik osztályban küzdő csapatot, mert új kihívásra vágyott.

Ennek az lett a vége, hogy egy fagyos novemberi estén a 60-szoros brazil válogatott legenda gépe leszállt a manchesteri repülőtéren, ez 15 évvel azt követően történt, hogy a támadó középpályás 1989-ben szögre akasztotta a cipőt a Botafogóban. Még csak pénzt sem kért a tíznapos kiruccanásért. Csak a költségeit állták, és a láncdohányos brazil alig várta, hogy cipőt húzzon a lábára.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik