FFT: az eltékozolt fiúk története

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 19:55
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi, hogyan herdálta el a Fradi két legnagyobb tehetségét 1997-ben.

Hajnal Tamás hazatért! – tették közzé a hírt sok esetben érzelmi húrokat is megpengetve a különböző sajtótermékek, amikor a Ferencváros szerződtette a 33 éves labdarúgót. Egyfelől valóban hazatérés volt ez, miután Hajnal 18 évvel ezelőtt két meccsen játszott a Ferencváros felnőttcsapatában. A külföldön szép pályát befutó, 59-szeres magyar válogatott középpályás a zöld-fehérek saját nevelése volt.

Hazatért tehát, de az a „haza” nem bánt vele úgy 1997 zaklatott nyarán, mint ahogy édes gyermekével illett volna. Különös nyár volt az a Fradi-szurkolóknak. Az Üllői úti fák is korán beleőszültek, talán már augusztusban lehullajtották a lombjukat. 1997 nyarán a káosz, a nyugtalanság és a dilettantizmus vert tanyát az FTC háza táján.

Pedig a szurkolók azt hitték, azt remélték, hogy most megkapnak mindent, amit csak szemük-szájuk megkíván. Kívülről úgy tűnt, pénz van bőven, a klub pedig kiváltságos helyzetben van versenytársaihoz képest. Noha a tavasszal véget ért bajnokságban csak a harmadik helyen végzett az együttes a megosztó Varga Zoltánnal a kispadon, de az előző idénybeli Bajnokok Ligája-szereplésért járó, gigantikus pénzösszeg, mintegy félmilliárd forint már a klub rendelkezésére állt, megszaporodtak a szponzorok, az egyik sörgyár évi 50 milliót fizetett, és még Telek Andrást is eladták a nyár elején 40 millió forintért Kassára.

Mindenki teljes joggal gondolhatta, hogy az új idény előtt jelentős összeget költ majd erősítésre a Fradi, és gond nélkül megnyeri a bajnokságot. Ehhez képest egymást érték a viharok. S azok nem olyan gyors lefolyású, nyári záporok voltak – hanem hosszan elhúzódó hidegfrontok...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik