FFT: az amerikai kapus, aki egy német kastélyban élt

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.08.20. 19:52
Kasey Keller, miután nagyokat védett a Millwallban, és Ligakupát nyert a Leicesterrel, egy német kastélyban élt.

Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo magazin interjújából.

– Hogyan került a Millwallba 1992-ben?
Én nyertem az Ezüstlabdát az ifi-világbajnokságon, és többen felfigyeltek rám. Bruce Rioch Seattle-ben volt edző, figyelte az amerikaiakat, és a Millwall élére kerülve esélyt adott. Egy hónapos próbajátékon voltam, beleesett a karácsony és az újév, el is kezdett hullani a hajam! Hat hetet vártam a munkaengedélyemre, végül február közepén írtam alá a szerződésem. Közben kirúgták Riochot, a helyére Mick McCarthy került, és komolyan elkezdtem aggódni. McCarthy leültetett, és azt mondta, minden valószínűség szerint játszani fogok, csináljam, amit addig, mert azt akarja, hogy versengjünk a helyekért. Végül négy év alatt több mint kétszáz mérkőzésen voltam kezdő.

– A Leicestert 1999-ben hagyta ott, és a Rayo Vallecano játékosa lett, ahol a spanyol válogatott és a Real Madrid későbbi edzőjével, Julen Lopeteguival kellett megküzdenie a helyért. Jó kapus volt?
Nagyon jó, és azon kevesek egyike, aki a Real Madridban és a Barcelonában is védett. A mi szakmánk legnehezebb része, hogy egyszerre csak egyvalaki állhat a kapuban, emiatt volt köztünk egy kis feszültség. A sajtó jól felkapta, de én kerültem ki jól a történetből. Ő állhatott be, amikor sérült volt a vállam, de jól fejeztem be az első idényem a csapatban.

– Tényleg egy kastélyban laktott, amikor a Borussia Mönchengladbach játékosa voltál?
Igen! Még a frankok idején épült, és az ezernyolcszázas években leégett. Nem sokkal később a német örökség részének nyilvánították. Egy fickó megvette a családjának, de elvált, így inkább bérbe adta. Megbeszéltem a feleségemmel és a gyerekekkel, és belevágtunk. Különleges időszakot töltöttem Gladbachban, megfelelően felkészített a 2006-os világbajnokságra, amelyet éppen Németországban rendeztek.

– Miért van az, hogy az Egyesült Államokból mindig jó kapusok érkeznek?
Erre nincsen logikus magyarázat. Mondhatnám, hogy mifelénk az olyan sportokat kedvelik, amelyeket kézzel játsszák, de ez nem ilyen egyszerű. Volt egy időszak, amikor négy amerikai kapus is kezdő volt a Premier League-ben. De ebből sem lehet levonni semmilyen következtetést. Ugyanabban az időben volt három kiváló finn is, ma viszont nincsen már belőlük egy sem. Ez inkább valamilyen generációs dolog lehet.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik