FFT: amikor félresikerülnek a futballszívatások

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 12:52
Az ártalmatlan viccek, egymás ugratása mindennapos egy futballöltözőben. De ha egy történetben Gascoigne mellett fegyverekről és töméntelen piáról is szó van, akkor tudhatjuk, hogy annak nem lesz jó vége...

A FourFourTwo magazin összegyűjtött eseteket, amelyek során visszanyalt a fagyi a vicceskedni szándékozó futballistáknak. Ízelítő a gyűjteményből:

„Zuhanunk, zuhanunk! Csak vicceltem, csak vicceltem!”
A csapattársad retteg a repüléstől? Két lehetőséged van: megpróbálod megnyugtatni, és olyanokat mondasz neki, hogy 2200-szor nagyobb a valószínűsége, hogy autóbalesetben hal meg, mint repülő­szerencsétlenségben. És persze azt is teheted, hogy a repülő hangosbeszélőjén bejelented, hogy: „Be fogunk csapódni, zuhanunk, zuhanunk!”. Találjátok ki, hogy az iráni védő, Seisz Rezaei melyiket választotta, amikor 2008-ban Perszepoliszból hazafelé repültek? Tréfája érthető módon pánikot okozott a repülőn, a vicces fiú pedig a teheráni leszállás után 27 ezer fontnyi bírságot és bilincset kapott. „Nem akartam rosszat – védekezett később. – Csak kicsit rá akartam ijeszteni a csapattársamra.”

„Ha ezt még egyszer megcsináljátok, behozok egy döglött patkányt!”
A korábbi Notthingham Forest- és West Brom-játékosnak és walesi válogatottnak, Andy Johnsonnak bambakomallo-fóbiája van. Így igaz, drága FourFourTwo-olvasók, halálfélelem járja át a gyapjú láttán.

Kétéves – igen felejthető – barnsleyi próbálkozása során 2007-ben csapattársai igen gonosz tréfát eszeltek ki: teletömték Johnson farmerét a rettegett anyaggal, ezzel pánikrohamot előidézve szerencsétlen játékosnál. „Betette a kezét a zsebébe, és bekattant, mintha valami rohama lett volna – emlékszik vissza Rohan Ricketts. – Annyira mérges lett, hogy megfenyegetett minket, hogy behoz egy döglött patkányt. Mivel egy farmon élt, azokból volt neki bőven.”

Minket ezek után csak egy dolog érdekel: hogyan tisztogatja Johnson a füleit?

10 sör + emeletes busz = közmunka
Egy-két-tíz sör legurítása után Brian Law, a Wolves játékosa úgy gondolta 1993-ban, hogy az este tökéletes lezárása lenne, ha elkötne egy emeletes buszt. Mit ad Isten, pont volt egy a közelben, amit félmérföldnyi próbálkozás után végül csak sikerült nekivezetnie a szalagkorlátnak. Az egyébként vadonatúj busz rommá törése után még jobb ötlete támadt: elbújt a közeli bokrokban, ahonnan a rendőrök félóra múltán rángatták elő. „Nem tudom, miért csináltam” – mondta később. Az biztos, hogy a 180 óra közmunka és kétévnyi, a vezetéstől való eltiltás ideje alatt volt lehetősége gondolkodni rajta.

„Elővegyem?”
Éppen a nagy diadallal járó, 1–0-ra megnyert, Costa Rica elleni barátságos meccsről repült haza a perui válogatott, amikor John Galliquio rettenetesen elunta magát a San José-i reptéren. „Még egy ilyen, és előveszem a fegyveremet!” – kiáltotta a 33 éves játékos, amikor a terrorelhárítók már sokadjára vizsgálták át a csomagját. Nem meglepő, de letartóztatták, 24 óráig kérdezgették, szabadon engedéséhez pedig nem volt szükség másra, csak a csapatvezetőnek, a Perui Labdarúgó-szövetség elnökének és egy követségi konzulnak a közbenjárására.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik