FFT: a WhatsApp hatása napjaink labdarúgására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 16:52
Nemcsak csevegésre használjuk: az azonnali üzenetváltás megváltoztatta a játékosok életét, és véget vetett a határidőre érkező fax korának. Akkor ez most jó hír, vagy sem?

„Egy bűnöző kezében a kés ölni tud – mondja a magyar származású kanadai író, dr. Máté Gábor. – Egy sebész kezében azonban a kés életet menthet. Akkor most a kés jó vagy rossz?” A drámai hasonlat igen jól jellemzi azt a kódolt üzenetekre építő kis alkalmazást, amely mára meghódította az egész világot.

Bár a WhatsApp nevű alkalmazást többségében kedélyes csevegésre használjuk, olyan szinten és olyan mélyen forradalmasította a kommunikációt, hogy a társadalom még mindig nem tudta teljesen feldolgozni a hatását, legyen az pozitív vagy negatív. A WhatsAppon keresztül információhoz juthatunk, szórakozhatunk, nevethetünk, videót tehetünk közre, megoszthatjuk legbensőségesebb gondolatainkat és élményeinket, üzletet köthetünk, terméket adhatunk el, emberek becsületét építhetjük fel és rombolhatjuk porig. Ha csak a labdarúgás világát nézzük, a WhatsApp akkor is mindenütt ott van: átigazolásoknál elengedhetetlen, erősíti a csapatszellemet, de gyilkosságra is ingerelhet, bűnügyi bizonyítékkal szolgálhat, és egy elhunyt utolsó szavait is megőrizheti.

Vessük hát bele magunkat az azonnali üzenetváltás őrült világába, és derítsük ki, milyen hatással van a futballra.

Ízelítőnek csak egy példa a játékosok egymás közti levelezéséből:

Gerard Piqué: Tavaly, amikor a Barca vezetett, szétgyaláztuk egymás csapatát! Zseniális volt. Amikor a Real mindent megnyert, nagyon magabiztosak lettek. Folyton cseszegettek minket. Az idén mondjuk más a helyzet, nagyon nyomasztóak az Instagram-képeik. Úgyhogy rájuk írtam, hogy: »Miért vagytok olyan komolyak?«. És hozzátettem egy sírós meg egy nevetős hangulatjelet.”

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik