FFT: a város, ahol sohasem felejtik el Diego Maradonát

V. SZ./K. Zs.V. SZ./K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.04.05. 11:53
Diego Maradonát megtalálta a kölcsönös szerelem, amikor 2019 szeptemberében a küszködő Gimnasia vezetőedzője lett, és rácáfolt a kétkedőkre, amikor megfiatalította a csapatot, és közben önmagát is. A halála óta már semmi sem ugyanaz La Platában.

Mindössze néhány perccel a kezdőrúgás előtt a Club de Gimnasia y Esgrima La Plata elnöke teljes pánikban volt. A csapat vezetőedzője ugyanis szokatlan kéréssel fordult hozzá: a híres dél-amerikai grillkolbászos szendvicsből, a choripanból kért egyet, amilyet csak a stadionon kívül árultak Argentínában.

„Nem volt könnyű elmagyarázni az utcai árusoknak, hogy sürgősen kérjük a szendvicset, mert Diego Maradonának kell, de a végén sikerrel jártunk” – idézi fel az esetet a Gimnasia elnöke, Gabriel Pellegrino.

Ez a történet csak egy a számos közül, amelyek mosolygásra késztetik azokat, akik az utolsó napjaiban körülötte lehettek.

A tragikus vég ellenére a Gimnasia és Diego Maradona egy életre összefonódott. Visszaadta egy olyan csapat önbecsülését és hitét, amelyik az őt megelőző időszakban leginkább a többiek pofozógépe volt.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik