FFT: a Vadállat, aki Hollywood felé kacsintgat

Vágólapra másolva!
2020.12.27. 20:12
null
Adebayo Akinfenwa 2017-ben (Fotó: AFP)
Adebayo Akinfenwa, avagy ahogy becézik, a Vadállat nagy ajánlatokat utasított vissza, hogy a Wycombe-ot erősítse. Csak Anthony Joshuával ne fusson össze!

 

Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo interjújából:

– Végig cikiztek a testsúlyoddal...
– Még a legkisebb dolgokban is, például ilyeneket mondtak, hogy „a súlyomhoz képest egész jó a labdaérintésem”. Mi köze a testsúlynak ehhez? De ahogy az ember öregszik, úgy érzi egyre jobban magát a bőrében, és sokkal könnyebb a súlyra vonatkozó megjegyzéseket elviselni, ha már két évtizede a pályán vagy, és több mint kétszáz gólt szereztél.

– Tizenöt év alatt voltál tizenhárom klub játékosa, de a Wycombe mellett 2016 óta kitartasz. Miért érzed magad ennyire otthon?
– Fontos volt az időzítés. Harmincnégy évesen érkeztem, már nem sok nézett ki nekem, de élvezni akartam még addig, ameddig lehet. Gareth Ainsworth vezetőedző különleges személyiség, nagyon jól kijövünk vele. Csodálatosan érzem magam, és furcsa lenne, ha nem itt fejezném be a pályafutásom.

– És egy jó Premier League-szerződés?
– Tudom, mire vagyok jó, és hogyan kell gólt szerezni, viszont már a League Two védői is gyorsabbak nálam, a Premier League-ben ez még inkább így lenne. Attól nem leszek gyorsabb, hogy lépek egy szintet felfelé. Nem hiszem, hogy ez valaha is kiderül már. Sohase mondd, hogy soha, de nem túl valószínű.

– A FIFA-játék számos kiadásában te voltál a legerősebb ember. Ki lehetne a partnered egy kis birkózásban?
– Senki, mert tudom, hogy mit miért teszek az edzőteremben. Szeretek súlyokkal dolgozni, százkilencvenhat kilóval szoktam nyomni, igaz, a futballistáknak nincs erre szükségük. Hogy van-e más, aki ennyivel nyom? Nincsen. Amikor a Swansea játékosaként 2006-ban eltörtem a lábam, és emiatt nem tudtam edzeni, kicsit többet kezdtem gyúrni. Akkoriban egy létesítményben edzettünk egy rögbicsapattal, volt ott néhány keményfiú, és engem is elkapott a gépszíj.

– Rögbi- és amerikaifutball-csapatok próbálkoztak, hogy elcsábítsanak. Nem kísértett meg a gondolat?
– Az NFL nagykövete vagyok, de szeretek a legnagyobb fickó lenni a pályán, és ez már nem volna igaz, ha a rögbit vagy az amerikai focit választanám. Ott elég nagy srácok vannak, ezért maradok a futballnál.

– Egyszer azt mondtad, hogy a pankráció és a színészkedés a lehetséges folytatás.
Leültem néhány WWE-fejessel tavaly, és azt mondtam, majd akkor döntök, ha visszavonultam a labdarúgástól. Hamarosan találkozunk egy Los Angeles-i producerrel, akivel egy filmről tárgyalunk, és a Netflix is keresett. Új dolgokkal szeretnék foglalkozni, ha véget ér a foci. Nem lennék edző, úgyhogy megnézzük, mit kínál Hollywood.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik