FFT: A legjobb gólomat sosem szereztem meg – Batistuta

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 16:18
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Gabriel Batistuta válaszolt az olvasók kérdéseire. Lehetett volna világbajnok? Miért hagyta el a Fiorentinát? Honnan származik beceneve, a „Batigol”? A steak vagy a tangó? Ezekre az olvasói kérdésekre is válaszol az argentin legenda.

Ízelítő a nagyinterjúból:

Első klubodnál, a Newell's Old Boysnál egy panzióban laktál, a földön aludtál, és közös borotvát használtál. Milyen volt mindez, és milyen egyéb gondokkal kellett megküzdeni? Igaz, hogy még az étrendeden is változtatni kellett, amikor odakerültél?
David Gorvin, Dublin
Majdnem a földön. A matracok ilyen vékonyak voltak (ujjaival mutatja), úgyhogy majdnem a földön. Az étrendem csak az egyik volt, amin változtatnom kellett. Hozzá kellett szoknom egy nagyváros életéhez is, mivel én egy kisvárosból származom. Szülővárosomban bárhova eljutottam gyalog, itt azonban buszra kellett szállnom, meg kellett jegyeznem az utcákat, címeket, és távol voltam a családomtól, a barátnőmtől. Kemény volt.

Tottenham-szurkoló vagyok, talán ezért lehet az a kedvenc gólom, amit te lőttél a Fiorentinában az Arsenal ellen a Wembleyben egy BL-meccsen. Ez volt a legszebb gólod? Ha nem, akkor melyik?

Alex King, Twickenham
Gyönyörű gól volt, de a Fiorentina-szurkolók számára inkább a legfontosabb a klub története során. Át tudtunk lépni az otthon játszó Arsenalon, pedig nagyon jó formában voltak. A siker a meccs előtt lehetetlennek tetszett. Egy gól nem attól szép, ahogy belövöd, hanem attól, amennyit ér. Vannak gólok, amelyek esztétikai szempontból nem szépek, egyenesen borzasztók, de mindenki megőrzi őket emlékezetében, mert fontos szituációban születtek. A legjobb gólomat nem sikerült megszereznem, mert azt egy világbajnoki döntőben szerettem volna elérni, ez már soha nem fog megszületni.

Amikor gólt lőttél a Roma színeiben a Fiorentina ellen, sírva fakadtál. Mi játszódott le benned?

Angol FourFourTwo
Kilenc éven át játszottam a Fiorentina színeiben. Kilenc éven át szurkoltam is a Fiorentinának. Három gyermekem Firenzében született. A fél életemet Firenzében töltöttem akkor, úgyhogy ez a gól durva volt. Egyszerűen előjöttek az érzelmek.

Baresi, Maldini, Tassotti, Bergomi, Vierchowood: kiváló védők ellen játszottál, de ki volt a legjobb?
Míguel Sánchez, Barcelona
Nem tudom. Mind egyformák. Mindegyikük ellen lőttem gólt! Mindenki engem rúgott. Mindegyiktől van egy kis folt a bokámon vagy a térdemen emlékbe. Akkoriban minden védő kemény volt. Olaszországban sokat dolgoznak a védelmek, és most is harcosak. Különösen így volt ez akkor, amikor még nem volt ekkora a tévé nyilvánossága. Rúgnak, majdhogynem megölnek, különösen, ha idegenben játszol, és nem közvetíti a televízió a mérkőzést. Ilyenkor a játékvezetők sokkal többet engednek meg a hazaiaknak, ők pedig élnek is a lehetőséggel.

A teljes Batistuta-interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik