FFT: A legfontosabb gólomat sosem szereztem meg – Batistuta

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.08.23. 17:17
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Gabriel Omar Batistuta válaszolt az olvasók kérdéseire. Lehetett volna világbajnok? Miért hagyta el a Fiorentinát? Honnan származik beceneve, a „Batigol”? A steak vagy a tangó? Ezekre a kérdésekre is válaszol az argentin legenda.


Ízelítő az interjúból:
Ízelítő az interjúból:

Tottenham-szurkoló vagyok, talán ezért lehet az a kedvenc gólom, amit te lőttél a Fiorentinában az Arsenal ellen a Wembleyben egy BL-meccsen. Ez volt a legszebb gólod? Ha nem, akkor melyik?
Alex King, Twickenham
Gyönyörű gól volt, de a Fiorentina-szurkolók számára inkább a legfontosabb a klub története során. Át tudtunk lépni az otthon játszó Arsenalon, pedig nagyon jó formában volt. A siker a meccs előtt lehetetlennek tetszett. Egy gól nem attól szép, ahogy belövöd, hanem attól, amennyit ér. Vannak gólok, amelyek esztétikai szempontból nem szépek, egyenesen borzasztók, de mindenki megőrzi őket emlékezetében, mert fontos szituációban születtek. A legjobb gólomat nem sikerült megszereznem, mert azt egy világbajnoki döntőben szerettem volna elérni, ez már soha nem fog megszületni.

Nemrég ellátogattam Firenzébe, azt remélve, hogy megnézhetem a bronzszobrodat, de nem volt a helyén. Nem tudod, mi történhetett?

Ben Ferguson, Bournemouth
(Nevet.) Amikor Rómába mentem, a szurkolók fele utált, ezért elvitték a szobrot, összetörték, és a maradványait kihajították. A másik fele, amelyik kitartott mellettem, hazavitte a darabjait. Szeretnél egy újat a kertedbe? (Nevet.) Nincs otthon fényképem magamról. Ha meglátogatnál, nem is hinnéd el, hogy focista vagyok. De még mindig ragyog egy csillag az égen, amit a Fiorentina szurkolóitól kaptam. Remélem, sohasem robban fel!

Argentína az ország válságának kellős közepén ment ki a 2002-es világbajnokságra. Mennyire nehezítették a körülmények a részvételt? Enyhítettek a nyomáson, vagy növelték azt?
Natasha Kumar, High Wycombe
Én nem így gondolkodom. Azért játszottam a világbajnokságon, mert meg akartam nyerni, és ha így történt volna, akkor számos embert tettünk volna boldoggá. Tudtuk, hogy az ország rossz állapotban van, de mindez nem a mi hibánk volt. Nem hibáztatok senkit, és azt sem szeretném, hogy engem vádoljanak, ha más a hibás. Úgy értem, hogy én labdarúgó vagyok, Argentína pedig a politika miatt került nehéz helyzetbe. Ha segíthetek, hogy mások boldogabbak legyenek, annak nagyon örülök, de ha nem, akkor nem érzem magam hibásnak.

A Batistutával készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik